Raser mot hytteutbygging:

- Verre enn under krigen

Naturvernforbundets Per-Erik Schulze har sett seg mektig lei på moderne hytteutbygging. Han stempler flere av prosjektene som groteske og katastrofale.

FEILSLÅTT: Naturvernforbundets Per-Erik Schulze tar til orde mot hytteutbygging hvor naturområder utsettes for store inngrep. Her et eksempel fra Sirdal. Foto: Privat
FEILSLÅTT: Naturvernforbundets Per-Erik Schulze tar til orde mot hytteutbygging hvor naturområder utsettes for store inngrep. Her et eksempel fra Sirdal. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Det er helt grotesk og til dels en katastrofe når man ser hvordan det sprenges ut enkelte steder i forbindelse med hyttebygging. Tomtene skal visst være så flate som mulig. De inngrepene som gjøres i forbindelse med noen av prosjektene, særlig langs deler av kysten, er ofte verre enn de som ble gjort under krigen, da det ble bygget bunkere og liknende.

Det sier Per-Erik Schulze, fagrådgiver i Naturvernforbundet. I årevis har han sett seg lei på det han mener preger store deler av den moderne hytteutbygginga.

Veier, infrastruktur, utsprengte tomter og manglende variasjon er bare noen av elementene han peker på i sin kritikk. Tirsdag gikk han ut på Twitter og viste til eksempler fra sin egen hjemkommune Kragerø.

Men eksemplene kunne man tatt fra flere steder i Norge, ifølge Schulze.

- Større enn hus

- Vi har sett denne endringen de siste tiåra. Det er store utviklingsprosjekter som mange steder tar over for en mer gradvis utbygging, og med hytter som er større enn husene til de fastboende, sier Schulze til Dagbladet.

Han mener det er tung kapital som i første omgang har vært drivkraften i utviklinga. Samtidig peker han på at flere kommuner gjør feil i sine vurderinger av prosjektene. I noen tilfeller klarer imidlertid utbyggerne å begrense seg, ifølge rådgiveren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.