Restauranter og utelivsbransjen:

- Verre enn ventet

NHO-topp frykter begeret vil renne over for mange bedrifter på grunn av manglende økonomisk kompensasjon.

KRITISK: NHO slår alarm etter tirsdagens pressekonferanse med ny innføring av restriksjoner. Foto: Annika Byrde / NTB
KRITISK: NHO slår alarm etter tirsdagens pressekonferanse med ny innføring av restriksjoner. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

NHO reagerer kraftig etter regjeringens nye restriksjoner for næringslivet. Særlig fryktes det nå for restaurant- og utelivsbransjen, som har hatt store utfordringer siden pandemiens start i mars i fjor.

De nye tiltakene, som innføres klokka 24 natt til torsdag medfører blant annet skjenkestopp ved midnatt, krav om avstand og bordservering. De skal i utgangspunktet vare i fire uker.

- Dette var verre enn ventet. Fire uker betyr at hele høytidsmåneden forsvinner, og med det en stor del av inntektene. Veldig mange har slitt i halvannet år og hadde håpet å ta igjen noe av det tapte nå, sier viseadministrerende direktør i NHO, Anniken Hauglie, til Børsen.

- Reelt bekymret

Hun er fornøyd med at en kompensasjonsordning nå kommer, men mener det ikke er nok. I likhet med Virke etterlyser hun lønnstilskudd.- Vi hadde håpet de kom med en lønnstilskuddsordning. Nå er det i stedet stor risiko for at ansatte sendes ut i permittering, sier Hauglie.

NHO håper at det raskt kommer på plass en lønnstilskuddsordning slik at medlemsbedriftene kan holde på medarbeidere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.