Restauranter og utelivsbransjen:

- Verre enn ventet

NHO-topp frykter begeret vil renne over for mange bedrifter på grunn av manglende økonomisk kompensasjon.

KRITISK: NHO slår alarm etter tirsdagens pressekonferanse med ny innføring av restriksjoner. Foto: Annika Byrde / NTB
KRITISK: NHO slår alarm etter tirsdagens pressekonferanse med ny innføring av restriksjoner. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

NHO reagerer kraftig etter regjeringens nye restriksjoner for næringslivet. Særlig fryktes det nå for restaurant- og utelivsbransjen, som har hatt store utfordringer siden pandemiens start i mars i fjor.

De nye tiltakene, som innføres klokka 24 natt til torsdag medfører blant annet skjenkestopp ved midnatt, krav om avstand og bordservering. De skal i utgangspunktet vare i fire uker.

- Dette var verre enn ventet. Fire uker betyr at hele høytidsmåneden forsvinner, og med det en stor del av inntektene. Veldig mange har slitt i halvannet år og hadde håpet å ta igjen noe av det tapte nå, sier viseadministrerende direktør i NHO, Anniken Hauglie, til Børsen.

- Reelt bekymret

Hun er fornøyd med at en kompensasjonsordning nå kommer, men mener det ikke er nok. I likhet med Virke etterlyser hun lønnstilskudd.- Vi hadde håpet de kom med en lønnstilskuddsordning. Nå er det i stedet stor risiko for at ansatte sendes ut i permittering, sier Hauglie.

NHO håper at det raskt kommer på plass en lønnstilskuddsordning slik at medlemsbedriftene kan holde på medarbeidere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer