- Verre enn verst

Oljefondsjef Nicolai Tangen erkjenner at dagens situasjon på flere måter er verre enn de kunne forestille seg.

OLJEFONDSJEF: Nicolai Tangen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
OLJEFONDSJEF: Nicolai Tangen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag sier oljefondsjef Nicolai Tangen til storavisa Financial Times at investorer nå står overfor mer krevende tider enn man hadde forventet.

- Om du hadde spurt oss i fjor om hvordan inflasjonen i verste fall kunne utvikle seg – vi har forbigått det som vi ville ha vurdert som et verste fall-scenario.

Tangen fortsetter:

- Vi har forbigått det som vi ville ha vurdert som et verste fall-scenario med tanke på energi, og vi har forbigått det som vi ville ha vurdert som et verste fall-scenario med tanke på den geopolitiske situasjonen, sier Tangen til avisa og konkluderer:

- Så vi er på et veldig dårlig sted.

ARENDALSUKA: Oljefondet-leder Nicolai Tangen var i godt humør under Arendalsuka 2022. Video: Linn-Christin Marthinussen Vis mer

I samme artikkel oppfordrer Tangen investorer til å være oppmerksomme på miljø-, velferds- og styringsspørsmål. Samtidig advarer han om at det er en reell fare for at økonomisk usikkerhet og politikerforakt i USA vil føre disse spørsmålene nedover på dagsorden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer