På Wall Street stupte Dow Jones-indeksen over 2.300 poeng torsdag, noe som tilsvarer 10 prosent.
Børsstupet var det største siden «Black Monday» i 1987. Verken under finanskrisen for drøye ti år siden eller etter 11. september-angrepene i 2001, sank de amerikanske børsene like mye i løpet av én dag.
Brukte krisetiltak
Sentralbanken i New York forsøkte torsdag å roe børsene med å sprøyte 1.500 milliarder dollar inn i finansmarkedene.
Krisetiltaket innebærer kjøp av store mengder amerikanske statsobligasjoner med kort løpetid. Formålet er å sikre at kredittmarkedene fungerer og bankene fortsatt kan låne penger til selskaper og andre låntakere.
Tiltaket hadde umiddelbar effekt. Dow Jones-indeksen, som tidligere på dagen hadde vært ned over 9 prosent, lå plutselig «bare» litt over 5 prosent lavere enn sluttnoteringen dagen før.
Men deretter gikk det nedover igjen, og utover ettermiddagen lokal tid gikk utviklingen gradvis i retning av et tosifret fall for Dow Jones.
Krakk i Europa
På flere av de europeiske børsene var det torsdag krakk. Aksjemarkedene falt over 12 prosent både i Tyskland og Frankrike etter at USA innførte innreiseforbud for europeere i et forsøk på å hindre virussmitte. I Milano ble nedgangen på nesten 17 prosent.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger