Verste krisa siden 1930-tallet

Det internasjonale pengefondet IMF bekrefter at de anser det som sannsynlig at corona-krisa vil føre til den verste økonomiske krisa siden den store depresjonen på 1930-tallet.

IMF: Det internasjonale pengefondet IMF varsler at coronapandemien kan føre til den verste økonomiske krisen siden depresjonen. Video: Nicolai Delebekk/NTB / Dagbladet TVB, 14. april 2020 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver de i rapporten World Economic Outlook som ble offentliggjort i dag.

De regner med at «The Great Lockdown», som de kaller det, vil få drastiske konsekvenser for verdensøkonomien.

- Det blir mye værre enn finanskrisa i 2008, skriver de i rapporten.

IMF anslår et fall i verdensøkonomien på 3 prosent i 2020. Samtidig blir det anslått at Norges bruttonasjonalprodukt (BNP) vil krympe med 6,3 prosent i år. Neste år ventes det en vekst på 2,9 prosent, skriver NTB.

Pengefondet ser også for seg at arbeidsledigheten i Norge vil øke til 13 prosent i år, for så å falle igjen til 7 prosent neste år.

- Viktig langtidsinvestering

Pengefondet ser også for seg at arbeidsledigheten i Norge vil øke til 13 prosent i år, for så å falle igjen til 7 prosent neste år.

BNP i det de omtaler som avanserte økonomier, som EU, USA, Japan og Storbritannia, er ventet å falle med totalt 6,1 prosent.

- Effektiv politisk handling er essensielt for å motvirke muligheten for de verste utfallene, og de nødvendige grepene for å redusere smitte og beskytte liv er en viktig langtidsinvestering i menneskelig og økonomisk helse, skriver IMF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer