Krigen i Ukraina:

- Verste krisa siden Sovjetunionens kollaps

En analyse fra britiske myndigheter viser at Russland er på vei inn i den dypeste resesjonen siden Sovjetunionens kollaps.

DÅRLIG NYTT: Anslag viser at det russiske bruttonasjonalproduktet vil krympe et sted mellom 8,5 og 15 prosent i år. Det er dårlig nytt for Russlands president Vladimir Putin. Foto: Natalia Kolesnikova / AFP / NTB
DÅRLIG NYTT: Anslag viser at det russiske bruttonasjonalproduktet vil krympe et sted mellom 8,5 og 15 prosent i år. Det er dårlig nytt for Russlands president Vladimir Putin. Foto: Natalia Kolesnikova / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Anslag viser at det russiske bruttonasjonalproduktet vil krympe et sted mellom 8,5 og 15 prosent i år.

Det opplyser britiske myndigheter i en pressemelding fredag formiddag.

Også på lengre sikt vil økonomien rammes, og veksten vil hemmes ettersom Russland er avskåret fra vestlig teknologi.

- Vår sanksjonspakke rammer eliten og deres familier, samtidig som den forverrer den russiske økonomien i et omfang Russland ikke har sett siden Sovjetunionens fall, sier Stortbritannias utenriksminister Liz Truss i en uttalelse.

Samtidig som den russiske økonomien faller, har også de tøffe sanksjonene ført til at inflasjonen skyter i været. Konsumprisindeksen har gått opp 8,67 prosent siden invasjonen av Ukraina.

Samtidig varsler britiske myndigheter at de fortsatt vil komme med enda kraftigere svar på Russlands angrep på Ukraina.

- Vi må gjøre mer. Gjennom G7 jobber vi sammen med våre partnere for å stanse bruken av russisk energi, slik at vi ytterligere rammer Putins evne til å finansiere den ulovlige og uberettige invasjonen av Ukraina, fortsetter Truss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer