- Verste på 100 år

Næringslivsledere ber om kraftfulle reformer.

SLÅR ALARM: Bildet viser et nært folketomt Times Square i New York 18. mars i år. Coronapandemien og de medfølgende nedstengningene av samfunn over hele verden, har ført til en enorm smell for verdensøkonomien. Nå slår næringslivsledere fra hele verden alarm. Foto: Jeenah Moon / Reuters / NTB
SLÅR ALARM: Bildet viser et nært folketomt Times Square i New York 18. mars i år. Coronapandemien og de medfølgende nedstengningene av samfunn over hele verden, har ført til en enorm smell for verdensøkonomien. Nå slår næringslivsledere fra hele verden alarm. Foto: Jeenah Moon / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

- Den globale økonomien er i den verste tilstanden på 100 år, sier Yousef Al-Benyan.

Han er leder for grupperingen Business Twenty (B20), en gruppe som er sammensatt av næringslivsledere fra hele verden. B20 søker å representere stemmen til næringslivet i alle medlemslandene og i alle økonomiske sektorer i G20-landene.

Ber om reformer

Nå slår B20 alarm foran G20-toppmøtet i Saudi-Arabia i november, og ber om «modige og brede» økonomiske reformer for å hjelpe medlemslandene i jobben med å hente seg inn igjen etter pandemien.

B20 er spesielt bekymret for at handelskrig, politisk usikkerhet og geopolitisk slitasje vil hemme mulighetene for en rask gjenoppbygging etter pandemien.

- Den utfordrende muligheten er å gjenbygge bedre, med den besluttsomheten det krever fra politikere og næringslivsledere, sier Al-Benyan.

Handelskrigen mellom de to G20-landene Kina og USA er det mest åpenbare eksempelet på hvilket krevende farvann både G20 og bedriftslederne må navigere i.

B20 er bekymret for at tiden etter pandemien kan preges av lav produktivitetsvekst og økende ulikheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.