Verste siden finanskrisa

Virusfrykten har ført til den verste børsuka i USA siden finanskrisa i 2008. Nå har Sentralbanken gitt en sjelden uttalelse om den økonomiske tilstanden.

Foto: AFP / NTB Scanpix
Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seint fredag kveld stengte de amerikanske børsene med et ukesfall som er det største siden finanskrisa i 2008, melder nyhetsbyrået AP. Virusfrykten har for alvor påvirket aksjemarkedene globalt denne uka.

Fredag ettermiddag åpnet de toneangivende indeksene med nedgang. S&P 500-indeksen åpnet med en nedgang på 2,09 prosent, NASDAQ åpnet med en nedgang på 3,46 prosent og Dow Jones åpnet med en nedgang på 1,92 prosent.

Ved stengetid endte S&P 500 med nedgang for sjuende dag på rad, og resultatet viste ned 0,83. NASDAQ hentet seg inn og endte på samme nivå som dagen før, mens Dow Jones falt med 1,3 prosent.

Uvanlig uttalelse

Torsdag falt de toneangivende indeksen med 4,5 prosent i snitt, og S&P 500-indeksen oppnådde tidenes raskeste korreksjon. Tendensen gjorde også utslag i Asia, hvor børsene åpnet med en nedgang på 3,7 prosent fredag.

Den negative utviklingen har ført til at Sentralbanken i USA noe uvanlig har sendt ut en uttalelse om nedgangstidende.

- Bærebjelkene i amerikansk økonomi er fortsatt sterke. Likevel utgjør coronaviruset en økenede risiko for vår økonomi. Sentralbanken utviklingen i saken nøye, og hvilke konsekvenser de kan ha for økonomien. Vi vil benytte oss av våre verktøy, og gjøre tiltak for å beskytte økonomien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer