NHO-rapport

Verste siden finanskrisa

Dyster rapport fra norsk næringsliv.

ALARM: Mer enn fire av ti NHO-bedrifter anslår at framtidsutsiktene er ytterligere svekket. Foto: Jil Yngland / NTB
ALARM: Mer enn fire av ti NHO-bedrifter anslår at framtidsutsiktene er ytterligere svekket. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

Pessimismen har tatt overhånd blant norske bedrifter.

Ikke siden finanskrisa i 2008 har utsiktene vært mørkere enn nå, ifølge en fersk medlemsundersøkelse fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

- Det er en ekstremt høy kostnadsvekst for bedriftene våre. Det gjenspeiler seg i denne undersøkelsen, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum til Børsen.

Kraftig svekket

Den kraftig svekkede troen på framtida gjør seg gjeldende i så å si alle bransjer og over hele landet.

  • Hele 43 prosent venter forverring det neste halve året. Så seint som i september var det «bare» 33 prosent som så dystert på de neste seks månedene.
  • Bare 10 prosent venter bedring neste halvår. Det er en forverring fra forrige måned, da 16 prosent så lyst på framtida.

- Netto er det nå 33 prosent som ser mørkt på framtida. Vi må tilbake til fjerde kvartal i 2008, under finanskrisa, for å finne et lavere tall, sier Dørum til Børsen.

Svekket nå-bilde

Dørum legger vekt på at den svekkede troen på framtida kommer i en situasjon der det allerede er temmelig dystert for mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer