Krigen i Ukrainia:

- Vesten forteller ikke sannheten

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har avvist påstander om at Moskva er ansvarlig for den globale matkrisen.

Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov på besøk i Egypt for å snakke med den arabiske ligaen. Foto Amr Abdallah Dalsh/REUTERS
Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov på besøk i Egypt for å snakke med den arabiske ligaen. Foto Amr Abdallah Dalsh/REUTERS Vis mer
Publisert

Russland har nektet for at de er ansvarlige for den pågående globale kornkrisen.

I en tale til den arabiske liga sa Russlands utenriksminister at Vesten ikke forteller sannheten om hvor stor påvirkning sanksjonene mot Russland har hatt på det globale matmarkedet. Det melder BBC.

Uttalelsen skjedde under et diplomatisk møte i Egypt.

Ukraina er en av verdens viktigste eksportører av korn, men på grunn av krigen får de ikke sendt ut like mye som de vanligvis gjør. Det er estimert at over 20 millioner tonn fortsatt står fast i havnene i Ukraina.

I tillegg blir Russland beskyldt for å sette fyr på kornåkrene til ukrainske bønder med vilje.

I løpet av de neste dagene skal Lavrov besøke tre land i Afrika, med et håp om støtte og sympati. Flere av landende der har uttrykt frustrasjon og sinne over krigen i Ukraina, og konsekvensene det har for egne land.

Bombet havn

På fredag ble det annonsert at Russland og Ukraina ville signere hver sin kornavtale. En ukrainsk presidentrådgiver uttalte, ifølge AFP, at de bare ville signere en avtale om korneksport med FN og Tyrkia. Dermed ble en avtale med Russland utelukket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.