Krisemøte om strøm:

Vestre etter strømmøte: - Nærmer oss

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn til toppmøte om strøm tirsdag. Hans forgjenger, Erna Solberg, sier støtten hadde vært på plass for lengst, dersom hun fortsatt hadde vært statsminister.

OPTIMIST: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) møtte pressen etter strømstøtte-møtet med NHO og LO tirsdag.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
OPTIMIST: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) møtte pressen etter strømstøtte-møtet med NHO og LO tirsdag.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi hadde hatt strømstøtte til bedriftene nå hvis jeg var statsminister.

Det sier Høyre-leder Erna Solberg til Børsen i forkant av regjeringens toppmøte om strømstøtte til næringslivet tirsdag.

Svaret kommer etter spørsmål om hva som ville vært annerledes rundt strømkrisen hvis Solberg fortsatt ledet regjeringen.

- For det første ville det vært en strømstøtteordning for de små bedriftene fra januar - februar måned for det foreslo vi i Stortinget, sier den tidligere statsministeren.

- Har regjeringen sovet i timen?

- Det virker i hvert fall som de begynte på bar bakke etter sommerferien.

Klokka 14.00 møter statsminister Jonas Gahr Støre og næringsminister Jan Christian Vestre LO og NHO for å diskutere den kritiske situasjonen.

- Vi er spent på å høre om det kommer noe på bordet og hvor langt de er kommet, sier Solberg om møtet.

Hun sier partiet hennes er mest opptatt av å få plass en ordning som gir resultater, framfor å få en pakke som er nøyaktig slik de ønsker seg.

- For oss er det viktigste at det blir enighet om en pakke, og at regjeringen klarer å lage en pakke som treffer uten at vi skal si at hver enkelt bit av dette skal være sånn som vi har tenkt det, legger Høyre-lederen til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.