­­Næringsminister Jan Christian Vestre:

Vestres selskap saksøker Burger King

Den minister-eide møbelfabrikken tar fastfood-kjeden til retten, etter at det angivelig dukket opp billigkopier av designmøbler.

BURGERBRÅK: Næringsminister Jan Christian Vestres selskap er i klinsj med Burger King. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
BURGERBRÅK: Næringsminister Jan Christian Vestres selskap er i klinsj med Burger King. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars møter det internasjonalt anerkjente møbelselskapet Vestre AS i Oslo tingrett. Selskapet, som næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) eier det meste av, anklager fastfoodkjeden Burger King for å kopiere møblene deres.

Det er satt av tre dager til saken, ifølge tingrettens berammingslister.

Næringsminister Vestre (36) var daglig leder i utemøbelselskapet fra han var 26 år til han tiltrådte som statsråd.

Selv om han ikke har noen roller i selskapet lenger, eier han fortsatt 70 prosent av det. Resten av selskapet eier hans mor, Elisabeth Preus Vestre.

- Næringsministeren er bare passiv eier i selskapet, slik han har vært siden han tiltrådte i oktober 2021, sier Camilla Pettersen, fungerende kommunikasjonssjef for næringsministeren, i en kommentar.

Ut mot billigmøbler

For et drøyt år siden annonserte Burger King et nytt restaurantkonsept på Bamble i Telemark, der skandinavisk design og byggestil ble framhevet.

Visekonsernsjef Thomas Sund i Vestre AS forteller at møbelselskapet leverte utemøbler til Burger King-restauranten på Bamble, og at de også ble bedt om å gi et tilbud på møbler på en restaurant på Hvam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer