- Vet ikke om det er nok

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) kan ikke garantere at hjelpepakken til flybransjen er det som skal til.

KRISEPAKKE: Samferdselsminister Knut Arild Hareide presenterte torsdag kveld en krisepakke for luftfarten. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KRISEPAKKE: Samferdselsminister Knut Arild Hareide presenterte torsdag kveld en krisepakke for luftfarten. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg kan ikke gi noen garantier for selskapene, sier Hareide til NTB.

Han er ikke sikker på at de 6 milliarder kronene staten nå stiller med i garanti, er nok til å holde flyselskapene i Norge i lufta.

- Det vet vi ikke. Men vi ønsker å gi et betydelig bidrag til å sikre luftfarten.

Hareide understreker at også aksjonærene og kreditorene må trå til. Det gjelder spesielt for Norwegian, som i utgangspunktet ikke tilfredsstiller de sunnhetskravene regjeringen har satt for å gi hjelp.

- Dersom kreditorene og aksjonærene er villige til å stille opp, så vil det kunne gi Norwegian en sunnere og bedre struktur. De har vært ærlige om sine utfordringer. Derfor mener jeg det er en veldig god tilnærming som ligger i denne enigheten. Vi gir ikke penger uten å stille krav om at kreditorer og aksjonærer også bidrar, sier Hareide.

ENIGE: Regjeringsmedlemmer og partiene på Stortinget er enige om en garantiordning på 6 milliarder for luftfarten. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer

Han viser til at Norwegian i dag har en lavere egenkapital enn det kravet regjeringen stiller.

- Vi ønsker at Norwegian skal bli et solid firma som lever videre, men da må de ha en bedre helhet for sitt selskap. Det utfordrer vi de på.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer