Facebook gikk ned

- Vi beklager

Da Facebook, Instagram og Whatsapp gikk ned i flere timer mandag, skapte det enormt kaos og avslørte hvor avhengig store deler av verden er av disse tjenestene.

PROBLEMER: Facebook og grunnlegger Mark Zuckerberg fikk store tekniske problemer mandag. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP
PROBLEMER: Facebook og grunnlegger Mark Zuckerberg fikk store tekniske problemer mandag. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Apper som Facebook og Instagram har natt til tirsdag begynt å fungere igjen etter å ha hatt store driftsproblemene mandag kveld, bekrefter Facebook.

Appene begynte å slite like etter klokken 17.30, viser nettsiden Downdetector , som sporer problemer for ulike nettsider.

Like før midnatt kunne igjen mange av brukerne komme seg på appene, men ifølge Downdetectors oversikt rapporteres det ennå om feil.

- Til det svære miljøet av folk og bedrifter rundt omkring i verden som er avhengige av oss: Vi beklager. Vi har jobbet hardt med å reparere tilgangen til våre apper og tjenester, og er glade for å kunne melde at de kommer tilbake på nett nå, skriver Facebook på Twitter i natt norsk tid.

I en pressemelding opplyser selskapet at det var et mislykket forsøk på å konfigurere Facebooks rutere som førte til at selskapets apper var nede i seks timer.

– Feilen hadde store konsekvenser for hvordan våre datasentre kommuniserer, noe som førte til full stans, skriver selskapet i en pressemelding, ifølge NTB.

– Vi har ingen bevis for at brukerdata ble kompromittert som følge av nedetiden, skriver selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer