Krisepakker bommer

- Vi blir dyttet utfor stupet

- Seigpining, sier utelivsgründer Oda Horgen om krisepakkene. Nå står valget mellom skifteretten eller salg til underpris.

FOR SEINT: Krisepakkene treffer ikke et sted som vårt. Eier Oda Horgen er hjelpeløs tilskuer når døra stenges for utestedet Godthåb på Grønland i Oslo. Video: Lars Eivind Bones / Jon Even Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det går uunngåelig mot slutten. Det er fortvilende. Jeg har lagt ned sjela i dette stedet. Men nå ser jeg bare to muligheter. Selge eller slå oss selv konkurs, sier Oda Horgen til Børsen.

Hun er daglig leder og medeier av utestedet Godthåb på Grønland i Oslo. Stedet er i sitt andre driftsår - og faller dermed i stor grad utenfor krisepakkene, ifølge Horgen.

- Støtteordningene er for lite tilpasset. Fordi vi er i en oppstart, hadde vi færre ansatte og dessuten noen leverandørrabatter som ga lavere faste kostnader i fjor. Men når fjorårstallene legges til grunn for beregning av omsetningssvikt, så blir det bom for oss, forteller 30-åringen.

Sted med hjerte

Det er barndomsdrømmen som gikk i oppfyllelse hun nå ser smuldre opp. 2020 skulle bli året da driften skulle styres mot balanse, kanskje et forsiktig pluss.

- Det så i lovende ut i januar og februar, med omsetning som lå 30 prosent over fjoråret. Vi har tatt små steg. Sakte, men sikkert bygd opp et kulturhus som favner det kulturelle mangfoldet på Grønland. I motsetning til mange andre, tar vi ikke betalt for å holde en boklansering, et foredrag eller en debatt. Vi ønsker å bidra til aktivitet, vi vil være et sted for dem som bor og ferdes i området her, sier Horgen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.