- Vi blir kastet foran bussen

Både bransjen og opposisjonen krever at regjeringen kommer med ytterligere krisetiltak til dem som er påvirket av smitteverntiltakene.

STENGT: NOHO Norways utesteder i Oslo, her representerte ved Kulturhuset, har vært stengt en stund allerede. Nå må utelivsgiganten stenge i Trondheim og Tromsø også. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STENGT: NOHO Norways utesteder i Oslo, her representerte ved Kulturhuset, har vært stengt en stund allerede. Nå må utelivsgiganten stenge i Trondheim og Tromsø også. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en tøff dag. Det er blåmandag, sier Karl-Henning Svendsen, administrerende direktør i Noho Norway til Dagbladets podkast Rett på.

Når han snakker med Rett på er det under et døgn siden regjeringen, ved statsminister Erna Solberg, annonserte nye, og strengere smitteverntiltak, i et forsøk på å stagge smitteøkningen i samfunnet.

Nesten alle permittert

Noho Norway har flere utesteder i Oslo, og har på den måten vært omfattet av lokale skjenkeforbud en god stund allerede. Nå må de imidlertid stenge stedene sine i Trondheim og Tromsø også, og permittere de ansatte.

Dermed er hele 530 av selskapets 533 ansatte permittert. De eneste som er i jobb er Svendsen selv, en som jobber med prosjekt og utvikling og regnskapsansvarlig.

- Det er rart med det men fakturaene kommer fortløpende inn selv om vi ikke har inntekter, sier Svendsen.

I dag på morgenkvisten måtte han ta kontakt med sine ansatte for å fortelle at det ikke ble slik han hadde håpet, at de kunne møtes igjen i dag til oppstart og ny giv inn i det nye året.

- Vi jobber med mennesker, vi har ansvar for mange. Jeg synes det bare er trist. Jeg respekterer beslutningen til regjeringen og FHI, men jeg forstår det ikke alltid, sier NOHO-sjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer