- Vi blir kastet foran bussen

Både bransjen og opposisjonen krever at regjeringen kommer med ytterligere krisetiltak til dem som er påvirket av smitteverntiltakene.

STENGT: NOHO Norways utesteder i Oslo, her representerte ved Kulturhuset, har vært stengt en stund allerede. Nå må utelivsgiganten stenge i Trondheim og Tromsø også. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STENGT: NOHO Norways utesteder i Oslo, her representerte ved Kulturhuset, har vært stengt en stund allerede. Nå må utelivsgiganten stenge i Trondheim og Tromsø også. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en tøff dag. Det er blåmandag, sier Karl-Henning Svendsen, administrerende direktør i Noho Norway til Dagbladets podkast Rett på.

Når han snakker med Rett på er det under et døgn siden regjeringen, ved statsminister Erna Solberg, annonserte nye, og strengere smitteverntiltak, i et forsøk på å stagge smitteøkningen i samfunnet.

Nesten alle permittert

Noho Norway har flere utesteder i Oslo, og har på den måten vært omfattet av lokale skjenkeforbud en god stund allerede. Nå må de imidlertid stenge stedene sine i Trondheim og Tromsø også, og permittere de ansatte.

Dermed er hele 530 av selskapets 533 ansatte permittert. De eneste som er i jobb er Svendsen selv, en som jobber med prosjekt og utvikling og regnskapsansvarlig.

- Det er rart med det men fakturaene kommer fortløpende inn selv om vi ikke har inntekter, sier Svendsen.

I dag på morgenkvisten måtte han ta kontakt med sine ansatte for å fortelle at det ikke ble slik han hadde håpet, at de kunne møtes igjen i dag til oppstart og ny giv inn i det nye året.

- Vi jobber med mennesker, vi har ansvar for mange. Jeg synes det bare er trist. Jeg respekterer beslutningen til regjeringen og FHI, men jeg forstår det ikke alltid, sier NOHO-sjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.