Norsk Rikstoto:

- Vi blir misbrukt

Fikk navn og logo brukt til lenke for internasjonal spillgigant.

APP: Slik er appen framstilt i AppStore. Foto: Skjermdump
APP: Slik er appen framstilt i AppStore. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

- Vi ble kjent med dette fredag morgen. Det ble oppdaget internt.

Det sier juridisk direktør i Norsk Rikstoto, Lene Sakariassen til Børsen, etter at Dagbladet tar kontakt med henne lørdag.

Årsaken er appen «Rikstoto», som benytter både spillselskapets navn og logo i sin visuelle profil.

Når man åpner appen, er det derimot et helt annet sted man havner. Brukerne blir sendt videre til nettsida for den internasjonale spillgiganten Betsson.

HER HAVNER DU: Om du åpner appen havner du på denne nettsida. Foto: Skjermdump
HER HAVNER DU: Om du åpner appen havner du på denne nettsida. Foto: Skjermdump Vis mer

- Veldig synd

Norsk Rikstoto har i dag enerett på å tilby pengespill på hest i Norge. Sakariassen synes derfor det er veldig beklagelig at noen nå har laget denne appen.

- Som ansvarlig leverandør av pengespill i Norge er det veldig synd at vi blir misbrukt på denne måten, forteller direktøren.

Hun forteller videre at de nå har skrevet en henvendelse til både utvikleren av appen og Betsson, hvor de ber om at appen blir fjernet. Denne vil bli sendt i løpet av dagen.

- Vi har i tillegg varslet Appstore, sier Sakariassen.

REAGERER: Juridisk direktør i Norsk Rikstoto, Lene Sakariassen. Foto: Privat
REAGERER: Juridisk direktør i Norsk Rikstoto, Lene Sakariassen. Foto: Privat Vis mer

- Hadde følt det samme

Talsmann for Betsson i Norge, Kim Rud Petersen, skriver i en e-post til Børsen at de ble gjort oppmerksomme på appen fredag kveld.

- Denne appen er absolutt ikke noe vi står bak, men det kan se ut som den tilhører et verveselskap, uten at jeg kan bekrefte det. Da vi fikk vite om dette seint i går kveld satte vi umiddelbart i gang en prosess internt, for å avslutte alle eventuelle avtaler med selskapet som står bak da dette er et klart brudd på våre retningslinjer for verving av kunder, skriver Petersen.

Han har full forståelse for at Norsk Rikstoto føler seg misbrukt.

- Om det hadde vært motsatt så hadde nok vi også følt akkurat det samme.

Han forteller deretter at Betsson nå jobber med å finne ut hvem som står bak appen, og at de ønsker at den skal fjernes så fort som overhodet mulig - i likhet med Norsk Rikstoto.

- Et annet spørsmål er hvordan et stort selskap som Apple kan slippe inn en slik app i sin Appstore uten videre undersøkelser, sier Petersen.

Han forteller også at de har rapportert appen til Apple, for å få den stengt. Hvis man går inne på appen fra andre land enn Norge, blir du videresendt til andre nettsider, hevder han.

Dagbladet har vært i kontakt med Apples norske pressekontakt, som henviser til sin internasjonale kommunikasjonsavdeling. Dagbladet har foreløpig ikke fått svar på sin henvendelse.

SMELL: Under et hesteløp i Wales skulle det gå fryktelig galt. Video: Racing post Vis mer

Har ikke app

Ønsker du å spille på hest hos Norsk Rikstoto, finnes det i dag to måter. Enten via selskapets nettsider, eller hos kommisjonær.

- Nå for tida har vi ingen app for kundene våre, understreker Sakariassen.

- Vet dere om noen kunder som skal ha lastet ned denne appen?

- Så vidt meg bekjent er det ingen kunder som har tatt kontakt om dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer