– Vi blør noe så inn i helvete

Det er ikke bare i coronanedstengte Viken og Oslo at hotellene sliter med å få endene til å møtes.

TAPER PENGER: Fire millioner kroner har Johannes Nermo, innehaver av Nermo hotell, tapt det siste året. Foto: Privat
TAPER PENGER: Fire millioner kroner har Johannes Nermo, innehaver av Nermo hotell, tapt det siste året. Foto: Privat Vis mer
Publisert

– Vi blør. Vi blør noe så inn i helvete. Det hjelper lite å ikke være helt nedstengt, når gjestene likevel uteblir.

Det rungende nødropet kommer fra Johannes Nermo, innehaver og vertskap på Nermo hotell, strategisk plassert i vinterparadiset Hafjell i Øyer kommune.

Nermo tilhører en del av hotellbransjen som fortsatt får lov til å ta imot gjester og servere alkohol til maten. Men restriksjonene er mange og usikkerheten stor.

Har tapt fem millioner

Så selv om påsken står for døra, opplever han ingen plusseffekt av at gigantregionen Viken ble helt nedstengt på noen timers varsel tidligere denne uka.

– Tvert om har mange bookinger fra gjester bosatt i Oslo og Viken blitt avbestilt de siste dagene. Folk flest lytter vel til rådene om ikke å reise noe sted. Så har vi fått noen nye bookinger, og ender kanskje med en marginal liten økning. Samtidig forbereder jeg både meg selv og mine ansatte på at også vi kan bli nedstengt allerede i morgen, dersom smittebildet endrer seg, sier Nermo til Børsen.

– Hvordan opplever du situasjonen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.