Sikkerheten på norsk sokkel:

- Vi er bekymret

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen «realitetsorienterte» ansatte i norsk olje- og gassnæring: - Norsk gass er det viktigste strategiske målet i Europa akkurat nå.

GRUNN TIL BEKYMRING: Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen møtte onsdag tillitsvalgte innen norsk olje- og gassproduskjon. Han forstår at de er bekymret for sikkerheten. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
GRUNN TIL BEKYMRING: Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen møtte onsdag tillitsvalgte innen norsk olje- og gassproduskjon. Han forstår at de er bekymret for sikkerheten. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): Det var et alvor over LOs olje- og gasskonferanse som denne uka ble arrangert i Bergen.

Krigen i Ukraina, høye energipriser og økt beredskap på norsk sokkel, var noe av det som preget innleggene fra statsråder, tillitsvalgte og eksperter.

- Det er en grunn for at mine kollegaer nå er ute i Nordsjøen, innledet oberstløytnant Geir Hågen Karlsen fra talerstolen.

Hågen Karlsen, som er hovedlærer ved Stabsskolen ved Forsvarets høgskole, talte til en uttalt bekymret gruppe av tillitsvalgte. Han hadde et tydelig budskap:

- Jeg tror det viktigste budskapet er at vi må være forberedt på at dette kommer til å bli langvarig, og at vi kan få oss noen ubehagelige overraskelser, sier oberstløytnanten til Børsen.

- Vi er bekymret

Dette påvirker også sikkerhetssituasjonen i Norge.

Norge leverer store mengder gass til et Europa preget av energikrise. I fjor økte norsk gassproduksjon med åtte prosent, og norske gassrørledning sørger for varme og energi til flere millioner hjem i Storbritannia og på kontinentet.

- Vi er bekymret, selvsagt. Norsk gass er det viktigste strategiske målet i Europa akkurat nå, sa oberstløytnanten fra scenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.