Sikkerheten på norsk sokkel:

- Vi er bekymret

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen «realitetsorienterte» ansatte i norsk olje- og gassnæring: - Norsk gass er det viktigste strategiske målet i Europa akkurat nå.

GRUNN TIL BEKYMRING: Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen møtte onsdag tillitsvalgte innen norsk olje- og gassproduskjon. Han forstår at de er bekymret for sikkerheten. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
GRUNN TIL BEKYMRING: Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen møtte onsdag tillitsvalgte innen norsk olje- og gassproduskjon. Han forstår at de er bekymret for sikkerheten. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): Det var et alvor over LOs olje- og gasskonferanse som denne uka ble arrangert i Bergen.

Krigen i Ukraina, høye energipriser og økt beredskap på norsk sokkel, var noe av det som preget innleggene fra statsråder, tillitsvalgte og eksperter.

- Det er en grunn for at mine kollegaer nå er ute i Nordsjøen, innledet oberstløytnant Geir Hågen Karlsen fra talerstolen.

Hågen Karlsen, som er hovedlærer ved Stabsskolen ved Forsvarets høgskole, talte til en uttalt bekymret gruppe av tillitsvalgte. Han hadde et tydelig budskap:

- Jeg tror det viktigste budskapet er at vi må være forberedt på at dette kommer til å bli langvarig, og at vi kan få oss noen ubehagelige overraskelser, sier oberstløytnanten til Børsen.

- Vi er bekymret

Dette påvirker også sikkerhetssituasjonen i Norge.

Norge leverer store mengder gass til et Europa preget av energikrise. I fjor økte norsk gassproduksjon med åtte prosent, og norske gassrørledning sørger for varme og energi til flere millioner hjem i Storbritannia og på kontinentet.

- Vi er bekymret, selvsagt. Norsk gass er det viktigste strategiske målet i Europa akkurat nå, sa oberstløytnanten fra scenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer