- Vi er fri for både corona og turister

Ikoniske Nordkapp, Norges fremste turistmål, er tomt for turister. Coronaviruset har skremt bort alle.

TOMT: Nordkapp kommune forberedte seg på et rekordår for turistindustrien. Slik ble det ikke. Foto / video: Henning Lillegård Vis mer
Publisert

NORDKAPP (Dagbladet/Børsen): I år skulle flere turister enn noen gang ta turen til Nordkapp, trodde både turistnæringa, og kommunen. Klippen lengst nord bruker å myldre av eventyrlystne turister.

Nordkapp-platået er Norges mest kjente landemerke. I løpet av en «normal» sommer kommer det vel 250 000 mennesker for å oppleve turistattraksjonen.

Den 307 meter høye klippen omtales ofte som det nordligste punktet i Europa – til tross for at Knivskjelodden ligger 1452 m lenger mot nord.

Turistene som kommer til Nordkapp, har alle samme mål. De vill oppleve det Nordkapp-platåets første turist, den katolske presten Francesco Negri fra Ravenna i Italia i 1664, beskrev som verdens ende.

Sommerbyen

Børsen møter ordføreren i byen som Nitimen har kåret til Norges sommerby – Honningsvåg – på en ikke akkurat sommerlig sommerdag. Det blåser kraftig, gradestokkene er på fire-fem plussgrader.

- Selv om det kanskje ikke akkurat er sommertemperatur i dag, ville det vært fullt med folk både på Nordkapp-platået og her i Honningsvåg, sier ordfører Jan Olsen i Nordkapp kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer