Innbyggerne i den populære turistbyen Barcelona kjemper sammen med varaordfører Janet Sanz mot havnemyndighetene for å begrense antallet dagsturister.
Dette gjør de blant annet for å bevare byens gater og karakter, melder The Guardian.
- De spiser ingenting og har ingen økonomisk innvirkning. Turistene bare vandrer i fire eller fem timer og så drar de, hevder varaordføreren.
En evig kamp
Fredag er det planlagt at åtte cruiseskip skal ankomme byen, noe Janet Sanz mener er et problem.
Det byen ønsker, er å se at ankomster med cruiseskip blir begrenset til 200 000 passasjerer per måned, eller maksimalt tre skip om dagen, opplyser hun.
Bekymringen skal ifølge The Guardian også være på grunn av at regionen sliter med den verste tørken på flere tiår, noe som resulterer i at det er en evig kamp om å fjerne opp til 1,5 tonn fisk om dagen fra en synkende reservoar.
- Det er helt ubegripelig at vi går gjennom vårt tørreste år på 100 år, samtidig som vi forventer flere dagsturister enn noen gang, sier Sanz.
Demonstrerer
De siste ukene har innbyggerne gått ut i gatene under slagordet «Nei til turistinvasjon!»
Innbyggerne påstår at turistene forsøpler byen. I tillegg skal de være plaget av mye avføring og urin i gatene.

Venter cruiserekord: - Problematisk
I 2019 fortalte Gala Pin, byrådslederen på den tiden, at hun personlig gikk inn for å avskaffe cruiseturisme helt.
- Det er en pest av «gresshopper». Turistene sluker det offentlige rom og drar igjen, sa hun til den katalanske avisa Ara.
I slutten av mai er det kommunevalg. Derfor håper innbyggerne at problemet vil bli tatt på alvor denne gangen, melder The Guardian.

Klimarefs: - Tidenes bløff
Varaordføreren Janet Sanz er bekymret for at byen vil lide store økonomiske tap hvis ikke ankomster med cruiseskip blir begrenset.
- Vi ønsker å sikre at Barcelona ikke blir en fornøyelsespark, sier hun.
Må sette grenser
Sanz beskriver protestene som et tegn på det pågående behovet for å finne en balanse mellom turister og innbyggere.
- Vi ønsker å være en by med turisme, men ikke bare turisme.
- Er vi en by som ikke setter grenser for hvor mange turister vi tar imot, ender det opp med å bli svært kostbart for byen vår, legger hun til.