- Vi frykter konkurser og permitteringer

Slår alarm. Coronaviruset kan føre til konkurser og permitteringer, varsler administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

IDYLL: NHO Reiseliv frykter at færre vil glede seg over solnedganger over Ålesund og andre norske turistperler de neste månedene. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
IDYLL: NHO Reiseliv frykter at færre vil glede seg over solnedganger over Ålesund og andre norske turistperler de neste månedene. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå bare et spørsmål om tid før de første varslene om permitteringer kommer i reiselivsbransjen, ifølge bransjeorganisasjonen NHO Reiseliv.

- Dette kan bli dramatisk. Noen av våre medlemsbedrifter har begynt å drøfte permitteringer og varsler om det, sier Magne Kristensen som er direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv til Børsen.

– Hvis en stor andel av både det norske og utenlandske markedet uteblir, vil det få konsekvenser for norsk reiseliv over hele landet. Mer enn én av tre hoteller går i dag med underskudd, og gjennomsnittlig driftsmargin er nede i null prosent for norske overnattingsbedrifter. Vi frykter konkurser og permitteringer av ansatte hvis de mister en stor andel av kundene sine, istemmer administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Avbestilte hotellrom og kutt i flytilbudet er allerede merkbare effekter av coronaviruset. I forrige uke ble det kjent at den norske elektronikkprodusenten Hapro har sendt permitteringsvarsel til sine 240 ansatte. I dag varslet SAS at de kutter antall ruter til Italia og at permitteringer vurderes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer