Britannia Hotel stengt for fjerde gang:

- Vi gråt og var lei oss

Britannia Hotel i Trondheim har tapt enorme summer i løpet av pandemien. Denne uka stengte de dørene for fjerde gang. Skuffende og urettferdig, mener hotelldirektør Mikael Forselius.

BRITANNIA HOTEL: Bli med Mikael Forselius på innsiden av Britannia Hotel som stenger ned for fjerde gang. Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi har bestemt oss for at skjenkestopp er som næringsforbud for Britannia, så mister vi skjenkingen, da stenger vi.

Det forteller hotelldirektør Mikael Forselius ved Britannia Hotell til Dagbladet.

Mandag måtte han for fjerde gang i løpet av pandemien stenge dørene til det ærverdige hotellet i Trondheim sentrum, etter at kommunen besluttet skjenkestopp som følge av økt smitte.

- Det har ikke noe med inntekt å gjøre, men det er en så stor del av opplevelsen. Vi sier jo at vi skal være en destinasjon, og da må alt være komplett. Skjenkingen et viktig element, og kan vi ikke gi det, da stenger vi. Vi kaller oss jo «House of celebration», og da må alle elementene inn.

- Lever for det her

Siden det eksklusive hotellet gjenåpnet dørene etter renovering i april 2019, har både norske og internasjonale gjester strømmet til. Hotellets historie strekker seg 150 år tilbake i tid, og både kongelige, superstjerner og polfarere har stått på gjestelista.

Nå står hotellets 233 rom, de seks restaurantene, og andre fasiliteter, tomme, og flere hundre ansatte er sendt hjem for fjerde gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.