Storstreiken i Norge:

- Vi har en plan

Norske butikkhyller kan bli tomme for både brus og øl. Fra den andre siden av grensa følger de årvåkent med på utviklingen.

HAR PLAN: Butikksjef ved Maxi Mat på Nordbysenteret, Ole Jørgen Lind, sier de følger med på streiken i Norge, og har lagt en plan for hvordan de skal håndtere en eventuelt økt tilstrømming fra Norge. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
HAR PLAN: Butikksjef ved Maxi Mat på Nordbysenteret, Ole Jørgen Lind, sier de følger med på streiken i Norge, og har lagt en plan for hvordan de skal håndtere en eventuelt økt tilstrømming fra Norge. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Vi hadde et møte på morgenen i dag klokka 10, og da snakket vi blant annet om dette, sier butikksjef Ole Jørgen Lind ved Maxi Mat på Nordbysenteret til Børsen.

Den norske butikksjefen på butikken bare noen kilometer over grensa, har naturligvis fått med seg storstreiken i Norge.

Mandag morgen ble titusenvis av norske arbeidere tatt ut i streik, noe som blant annet rammer norske bryggerier. Det er allerede varslet at hyllene kan komme til å bli tomme før både brus og øl, og andre varer, dersom streiken drar ut.

- Dette overvåker vi

For mange i grensenære områder kan det fort bety at de etter hvert må drar over grensa for å få sine favorittprodukter - enten det er Pepsi Max eller øl.

- Dette overvåker vi, for skulle partene møtes og bli enige i morgen, så blir det ikke annet enn et lite blaff. Om vi ser at dette går utover uka, og flere og flere blir tatt ut i streik, så kommer vi til å øke bestilling og prognoser på de varene det er mest snakk om. Det er jo i første rekke brus og drikkevarer, sier Lind.

Han forteller at de har levering av varer hver dag, og sånn sett ganske lett kan øke sine bestillinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer