Norwegian:

- Vi har reddet flyselskapet

Etter en lang og dramatisk periode for Norwegian, varsler flygiganten at de omsider forlater konkursbeskyttelsen.

- SKREVET HISTORIE: Konsernsjef Jacob Schram i Norwegian jubler over at selskapet omsider forlater konkursbeskyttelsen. Foto: REUTERS/Victoria Klesty
- SKREVET HISTORIE: Konsernsjef Jacob Schram i Norwegian jubler over at selskapet omsider forlater konkursbeskyttelsen. Foto: REUTERS/Victoria Klesty Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronarammede Norwegian forlater konkursbeskyttelsen, opplyser selskapet i en pressemelding.

- I dag har vi skrevet historie, ikke bare Norwegian-historie og i luftfarten, men også norgeshistorie, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Schram sier at selskapet gjennom pandemien har vært inne i en lang og mørk tunnel.

- Ingen bransje overlever særlig lenge uten kunder. Da pandemien traff oss, forsvant alle kundene våre fra en dag til en annen.

Han sier selskapet har «benyttet dvalen maksimalt» og starter med blanke ark.

- Vi har reddet et flyselskap som har en enorm verdi for Norge, og som binder dette langstrakte landet sammen fra nord til sør, og øst til vest, sier han.

- Flere tusen kreditorer

Norwegians finansdirektør Geir Karlsen sier at det siste året, og spesielt de siste seks månedene har vært en intens periode.

- Vi har forhandlet med 30–40 store banker og flere tusen kreditorer, sier han.

Karlsen sier at selskapet har hatt tre hovedmål i rekonstruksjonsprosessen:

- Det første har vært å overleve. Det har også vært viktig med fleksibilitet, slik at vi kan bygge opp selskapet i takt med at coronasituasjonen blir lettere. For det tredje har vi ønsket at selskapet skal være enda mer konkurransedyktig enn før pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.