- Vi klør oss i hodet

«Worst-case scenario» slo til, men aksjemarkedet reagerer ikke som ventet.

UVENTET: Børsene har noe uventet hatt en stigende kurve mens man avventer det endelige valgresultatet fra USA. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB
UVENTET: Børsene har noe uventet hatt en stigende kurve mens man avventer det endelige valgresultatet fra USA. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund er det fremdeles ikke avgjort hvem som blir USAs president de neste fire åra.

Det telles fremdeles stemmer i vippestatene, og det er rett og slett umulig å fastslå hvem som vinner av Joe Biden og Donald Trump.

Trump erklærte onsdag morgen norsk tid at han hadde vunnet valget, og skal være klar til å gå helt til høyesterett dersom det viser seg at han til slutt taper.

«Worst-case scenario»

Mandag snakket Børsen med senior porteføljeforvalter i Storebrand Olav Chen. Da skisserte han opp det han opplevde som et «worst-case scenario» for økonomien:

At Biden vinner presidentvalget, men at republikanerne beholder kontrollen i Senatet. Det ville være ugunstig for markedet.

- Hva sier du nå som «worst-case» er en helt reell mulighet?

- Det er helt klart at det scenarioet er mer sannsynlig nå, sier Chen og fortsetter:

- Det som har vært den største overraskelsen er aksjemarkedet. At renta har reagert på den måten den har gjort, ved å falle, det var ventet, men jeg og mange andre, vi klør oss litt i hodet over utviklingen på aksjemarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.