- Vi klør oss i hodet

«Worst-case scenario» slo til, men aksjemarkedet reagerer ikke som ventet.

UVENTET: Børsene har noe uventet hatt en stigende kurve mens man avventer det endelige valgresultatet fra USA. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB
UVENTET: Børsene har noe uventet hatt en stigende kurve mens man avventer det endelige valgresultatet fra USA. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund er det fremdeles ikke avgjort hvem som blir USAs president de neste fire åra.

Det telles fremdeles stemmer i vippestatene, og det er rett og slett umulig å fastslå hvem som vinner av Joe Biden og Donald Trump.

Trump erklærte onsdag morgen norsk tid at han hadde vunnet valget, og skal være klar til å gå helt til høyesterett dersom det viser seg at han til slutt taper.

«Worst-case scenario»

Mandag snakket Børsen med senior porteføljeforvalter i Storebrand Olav Chen. Da skisserte han opp det han opplevde som et «worst-case scenario» for økonomien:

At Biden vinner presidentvalget, men at republikanerne beholder kontrollen i Senatet. Det ville være ugunstig for markedet.

- Hva sier du nå som «worst-case» er en helt reell mulighet?

- Det er helt klart at det scenarioet er mer sannsynlig nå, sier Chen og fortsetter:

- Det som har vært den største overraskelsen er aksjemarkedet. At renta har reagert på den måten den har gjort, ved å falle, det var ventet, men jeg og mange andre, vi klør oss litt i hodet over utviklingen på aksjemarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer