- Vi lever ikke av oppmerksomhet

Oljebransjen er spent på hvordan Frp's skarpe profil Sylvi Listhaug vil framstå som olje- og energiminister.

NY MINISTER: Sylvi Listhaug overtar det mektige olje- og energidepartementet etter partikollega Kjell-Børge Freiberg. Video: Dagbladet Vis mer
Publisert

I dag ble det gjort endringer i regjeringen under ekstraordinært statsråd på Slottet. Terje Søviknes er ny eldre- og folkehelseminister etter Sylvi Listhaug. Hun erstatter på sin side Kjell-Børge Freiberg som olje- og energiminister.

- Sylvi Listhaug blir den fjerde olje- og energiministeren under Erna Solberg som regjeringssjef. Og det er jo andre departement som har byttet oftere, så dette skal nok gå bra.

Kommunikasjons- og næringspolitisk direktør Tommy Hansen i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje & gass understreker at han vil vente og se før han feller noen dom over Listhaug som olje- og energiminister.

- Jeg har ikke lyst til å bidra til å felle noen dom før en ny statsråd har fått satt i gang, slik jeg ser tendenser til i de første kommentarene. Nå må hun få lov til å sette seg inn i sakene som ligger på statsrådens bord, så får vi se hva hun leverer, sier Hansen til Børsen.

Ulik grad av synlighet

Bransjeorganisasjonen venter ikke de store politiske endringene som følge av statsrådsbyttet.

- Det er jo ikke vedkommende statsråds personlige politikk som føres, men regjeringens, så vi forventer ikke noen ny linje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.