Konsekvenser av innstramminger

- Vi ligger i fosterstilling

Ufattelige 175 000 arbeidsplasser er berørt av det nasjonale skjenkeforbudet. Hvem overlever?

Kristin Krohn Devold er direktør i NHO Reiseliv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Kristin Krohn Devold er direktør i NHO Reiseliv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Lukkede dører er det gjennomgående svaret fra hotell- og restaurantbransjen etter nyheten om det nasjonale skjenkeforbudet tirsdag kveld.

Da kan det være nyttig å se hvordan dette smitteverntiltaket har slått ut i Oslo - som allerede har ukesvis med tørrlagt uteliv bak seg.

- 175 000 personer jobber innen reiselivsrelaterte næringer her i landet. Av disse er drøyt 100 000 innen hotell- og servering. Ser vi hele bransjen under ett, sier halvparten av bedriftene at de frykter konkurs. For Oslo, som har vært nedstengt mye lengre tid, frykter hele sju av ti at de kan gå konkurs.

Nøkternt, men dramatisk, oppsummerer NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold to av nøkkeltallene fra organisasjonens ferskeste medlemsundersøkelse, tatt opp før de siste rundene med nedstenging.

- Det er et sinne og en fortvilelse fra nord til sør i landet. Ett år inn i pandemien har alle brukt opp det de måtte ha hatt av penger. Hele bransjen vår ligger i fosterstilling, sier Krohn Devold til Børsen.

Uoverskuelig

Ivar Horneland Kristensen er administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke. Han utfyller gjerne bildet som tegnes av Krohn Devold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer