«Vi sees i retten»

Spanske fagforeninger truer med beslaglagte fly og trekker inn regjeringsmedlemmer i en brennhet strid med Norwegian-sjefen om inntil en halv milliard kroner.

Publisert
Sist oppdatert

En tilsynelatende vennlig dialog mellom Norwegian-sjef Jacob Schram og fagforeningene SEPLA og USO har i løpet av helga eskalert til åpen strid.

Søndag svarte Schram i praksis nei til å møte de to fagforeningene, slik de og mange andre fagforeninger i Norwegian-systemet hadde bedt om i et brev.

I sitt svarbrev skriver Schram: «For de fagforeningene som representerer ansatte som berøres av kanselleringen av bemanningskontrakter, vil deres arbeidsgiver fortsette fagforeningsdialogen».

Stridens kjerne

Dermed er han inne ved kjernen av striden med de spanske fagforeningene for henholdsvis piloter (SEPLA) og kabinansatte (USO), om Norwegians til sammen cirka 1300 ansatte i Spania.

«Vi sees i retten», svarer USOs luftfartsansvarlige Ernesto Iglesias i en e-post til Jacob Schram på søndag.

Schram og Norwegian mener at de ansatte får forholde seg til et spansk datterselskap hvor de formelt er ansatt og selskapet OSM Aviation hvor Norwegian eier halvparten. Fagforeningene mener at datterselskapet ikke har lov til å drive personalutleie til Norwegian.

Norwegian avsluttet nylig sin innleie fra dette selskapet, etter at det meste av flyene er parkert på grunn av corona-krisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer