- Vi snakker om resesjon

Coronatiltakene vil føre til resesjon i Norge, spår sjefstrategen i Nordea.

SKREKK-GRAFEN: Slik er hovedindeksen på Oslo Børs for det siste året. Over 950 milliarder kroner er borte siden toppen 17. januar i år. Illustrasjon: Infront
SKREKK-GRAFEN: Slik er hovedindeksen på Oslo Børs for det siste året. Over 950 milliarder kroner er borte siden toppen 17. januar i år. Illustrasjon: Infront Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge styrer mot kraftig nedstengning av alle aktiviteter de neste ukene. Det gir et markert fall i økonomien.

- Det er ingen tvil om at vi kommer til å se et kraftig fall. Hvor mye og hvor lenge er umulig å si, sier sjefstrateg Erik Bruce i Nordea til Børsen.

- Snakker vi resesjon?

- Etter min mening kommer vi til å se en resesjon, altså et fall i økonomisk aktivitet over to måneder målt i brutto nasjonalprodukt (BNP), sier Bruce.

Børskrakk

Det kraftige fallet på Oslo Børs er en indikator på at hele økonomien bremser og at den samlede veksten kan synke til under null.

Hovedindeksen på Oslo Børs stupte torsdag og landet på minus 8,8 prosent. Det er det kraftigste børsfallet på en enkelt dag siden finanskrisa i 2008, ifølge E24.

Den siste måneden har hovedindeksen falt med 30 prosent.

Målt i kroner blir det svimlende summer.

- Siden toppnoteringen 17. januar i år er det samlede verdifallet på Oslo Børs 953 milliarder kroner, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer