Olivia-streiken

- Vi starter en beleiring

- Eierne skal merke at vi mener alvor, sier LO-topp Jørn Eggum. Han varsler en stor markering til støtte for de streikende på Olivia i Hegdehaugsveien.

NOK: Fellesforbundets leder Jørn Eggum varsler storaksjon til støtte for streiken ved Olivia-restauranten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NOK: Fellesforbundets leder Jørn Eggum varsler storaksjon til støtte for streiken ved Olivia-restauranten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Streiken ved den italienske restauranten Olivia i Hegdehaugsveien drar seg mot to uker.

Nå begynner Fellesforbundets leder Jørn Eggum å miste tålmodigheten.

- Jeg skjønner ikke motviljen. Vi ber bare om at våre medlemmer på Olivia skal få det samme som andre i Norge har, nemlig trygghet for arbeid og trygghet i arbeid, sier Eggum til Børsen.

Olivia-ledelsen hevder på sin side at et mindretall av de ansatte ønsker en tariffavtale, og at det derfor ikke er noe alternativ å innfri Fellesforbundets krav.

Svært uvanlig

- Vi er altså havnet i en situasjon der det ikke er noen vei utenom streik, sier Eggum.

Den startet onsdag 15. februar, etter at det var blitt forsøkt å mekle mellom partene med Riksmeklerens bistand. Olivia har klart å holde driften i gang under streiken, som de altså mener ikke har støtte blant flertallet av de ansatte.

Eggum ser annerledes på det:

- Olivia er et kjempestort selskap med over 900 ansatte og flere restauranter i flere land. Det er svært uvanlig og oppsiktsvekkende at en så stor og etablert aktør motsetter seg å være med på den norske modellen, sier LO-bossen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer