Olivia-streiken

- Vi starter en beleiring

- Eierne skal merke at vi mener alvor, sier LO-topp Jørn Eggum. Han varsler en stor markering til støtte for de streikende på Olivia i Hegdehaugsveien.

NOK: Fellesforbundets leder Jørn Eggum varsler storaksjon til støtte for streiken ved Olivia-restauranten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NOK: Fellesforbundets leder Jørn Eggum varsler storaksjon til støtte for streiken ved Olivia-restauranten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Streiken ved den italienske restauranten Olivia i Hegdehaugsveien drar seg mot to uker.

Nå begynner Fellesforbundets leder Jørn Eggum å miste tålmodigheten.

- Jeg skjønner ikke motviljen. Vi ber bare om at våre medlemmer på Olivia skal få det samme som andre i Norge har, nemlig trygghet for arbeid og trygghet i arbeid, sier Eggum til Børsen.

Olivia-ledelsen hevder på sin side at et mindretall av de ansatte ønsker en tariffavtale, og at det derfor ikke er noe alternativ å innfri Fellesforbundets krav.

Svært uvanlig

- Vi er altså havnet i en situasjon der det ikke er noen vei utenom streik, sier Eggum.

Den startet onsdag 15. februar, etter at det var blitt forsøkt å mekle mellom partene med Riksmeklerens bistand. Olivia har klart å holde driften i gang under streiken, som de altså mener ikke har støtte blant flertallet av de ansatte.

Eggum ser annerledes på det:

- Olivia er et kjempestort selskap med over 900 ansatte og flere restauranter i flere land. Det er svært uvanlig og oppsiktsvekkende at en så stor og etablert aktør motsetter seg å være med på den norske modellen, sier LO-bossen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.