Ole Robert Reitan

- Vi tåler mye juling

Milliardær og Rema-topp Ole Robert Reitan forsikrer at han ikke har noen planer om å bli skatteflyktning til Sveits.

MILLIARDÆRFLUKT: Ole Robert Reitan svarer om nordmenn og milliardærflukt til Sveits. Video: Maja Walberg Klev. Reporter: Jon Even Andersen. Vis mer
Publisert

Han er den eldste av Rema-gründer og selverklært «colonialmajor» Odd Reitans to sønner. Ole Robert Reitan (50) har ansvaret for driften av godt over halvparten av familieformuen som Kapital har beregnet til formidable 64 milliarder kroner.

Reitan møter Børsen passe oppglødd etter å ha snakket om Rema 1000-suksessen i Danmark under et NHO-seminar i Remas hovedkvarter på Ensjø i Oslo.

Tema for seminaret var en fersk rapport som avdekker store skjulte verdier i norsk tjenesteeksport.

Et av eksemplene som trekkes fram i rapporten er hvordan Rema 1000 har vunnet danskenes hjerter.

- Helt ellevilt, sier Reitan ubeskjedent om kjedens vekst fra «lenge å stå med lua i hånda» (Reitans egne ord), til å bli markedsleder i Danmark.

Veldig, veldig vanskelig

Mest verdifullt i Reitan-imperiet er dagligvarekjeden Rema 1000, som ligger under paraplyen Rema Retail, der Ole Robert Reitan er administrerende direktør.

Under samme paraply finnes totalt 42 000 ansatte i Rema 1000 i Norge og Danmark, samt Narvesen, Pressbyrån, Uno-X, 7-Eleven og et par andre kioskvarianter fordelt ut over Norden og Baltikum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer