Reiselivsnæringen:

- Vi taper mest her inne

Oldedalen Skyss sier at de er hardest rammet av mangelen på cruise. - Vi er avhengige av utenlandske turister, sier eieren.

DRASTISK: Rogeir Haugen i Oldedalen Skyss forteller om enorm nedgang i omsetningen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DRASTISK: Rogeir Haugen i Oldedalen Skyss forteller om enorm nedgang i omsetningen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OLDEDALEN (Dagbladet): - Vi trenger ikke å underdrive at vi er de som taper mest her inne, for vi er desidert størst på utlandet, sier daglig leder Rogeir Haugen i Oldedalen Skyss AS.

Han har jobba 35 år i Oldedalen Skyss, som holder til i Briksdalen, innerst i Oldedalen i Stryn kommune. De tilbyr blant annet skyss til Briksdalsbreen.

- Der er ikke så mye gruppereiser nå. På en vanlig normal sommer har vi de utenlandske gruppene her oppe som de ikke har inne i dalen i det hele tatt, og mange av dem har Briksdalen som eneste stoppested, sier Haugen.

Før pandemien hadde Briksdalen årlig besøk av 700 000 cruisepassasjerer i tillegg til mange utenlandske turister og gruppereiser.

Haugen forteller at bedriften har hatt en eksplosiv økning på blant annet det asiatiske markedet.

- Og ikke minst cruisetrafikk. Vi lå jo på ca. 300 cruiseløp med anløp til Briksdalen, så du kan jo sett det litt i perspektiv når cruisetrafikken er borte. Det merkes.

Vil forlenge sesongen

Oldedalen skyss har jobbet i mange år med å strekke sesongen så langt som mulig. Cruisetrafikken før pandemien starter allerede i april og fortsatte litt ut i november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer