Coronakrisa

Viderefører skjenkeforbudet: - Blodig uretterdig

Regjeringen har besluttet at det nasjonale forbudet mot skjenking av alkohol skal videreføres.

MISFORNØYD: Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv hadde håpet at regjeringen hadde lagt seg på FHIs linje, og opphevet skjenkeforbudet. Foto: Terje Pedersen / NTB
MISFORNØYD: Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv hadde håpet at regjeringen hadde lagt seg på FHIs linje, og opphevet skjenkeforbudet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen viderefører skjenkeforbudet, opplyser Erna Solberg til Stortinget mandag.

- Et av de tiltakene som av mange oppfattes som inngripende er det nasjonale skjenkeforbudet. For mange innebærer det tapt omsetning og permitteringer. Andre mister en kjær møteplass. I lys av den uoversiktlige situasjonen har vi valgt å forlenge dette tiltaket, sier Solberg.

I dag redegjorde statsministeren for coronasituasjonen i Norge i Stortinget, og der opplyste hun altså at det nasjonale skjenkeforbudet blir forlenget med minst én uke.

Erna Solberg sier at «vi vet at ansatte i serveringsbransjen er sterkt overrepresentert når det gjelder coronasmitte».

- I en rapport fra en danske ekspertgruppe som nylige ble lagt fram vurderes det at barer er blant de stedene som har høyest virkning på smittespredning, sier statsministeren.

Dermed forlenges altså skjenkestansen, som først ble innført 4. januar. Statsministeren sier samtidig at det vil gjøres en ny vurdering neste uke.

- Blodig urettferdig

- Vi mener dette er urimelig. Vi er veldig bekymret for det som er unødig tap av arbeidsplasser, noe som kan sende enda flere bedrifter enda nærmere konkurs, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.