- Viktig for å løse krisa

Norge kan 33-doble produksjonen av solkraft innen 2030. Hadia Tajik vil fjerne flaskehalser og hjelpe bedrifter med å komme i gang. - Mer solkraft er kanskje det viktigste tiltaket for lavere strømpriser raskt, sier hun til Dagbladet.

SOLKRAFT: Hadia Tajik Norge har stort uutnyttet potensial innen solkraft, og hun akter å gjøre noe med flaskehalsen i systemet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SOLKRAFT: Hadia Tajik Norge har stort uutnyttet potensial innen solkraft, og hun akter å gjøre noe med flaskehalsen i systemet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): Hadia Tajik (Ap) forteller Dagbladet at solkraft vil være en viktig del av løsningen på strømkrisa.

- Solkraft er energitypen vi kan bygge ut raskest. Det er den energitypen som hurtigst vil kunne bidra til det norske kraftoverskuddet og til lavere strømpriser, og som i liten grad har ført til lokale kontroverser, sier hun til Dagbladet.

Energikommisjonen slår fast at Norge kan 33-doble produksjonen av solkraft innen 2030.

- Raskt, effektivt og billig å bygge ut, oppsummerer Tajik.

Lang tid

Men så er det et ris bak speilet per i dag - et ris Hadia Tajik vil gjøre noe med.

- Saksbehandlingstida er for lang i dag, og lager store flaskehalser i systemet. Det må vi få gjort noe med, sier Tajik, som sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Ap-toppen forteller om bedrifter som må vente i seks måneder bare for å få en saksbehandler, og at det kan ta flere år få en søknad ferdigbehandlet.

- Hvis vi ikke løser dette problemet, så utnytter vi ikke vårt fulle potensial for solkraft. Og det har vi ikke råd til å gjøre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.