- Viktig for å løse krisa

Norge kan 33-doble produksjonen av solkraft innen 2030. Hadia Tajik vil fjerne flaskehalser og hjelpe bedrifter med å komme i gang. - Mer solkraft er kanskje det viktigste tiltaket for lavere strømpriser raskt, sier hun til Dagbladet.

SOLKRAFT: Hadia Tajik Norge har stort uutnyttet potensial innen solkraft, og hun akter å gjøre noe med flaskehalsen i systemet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SOLKRAFT: Hadia Tajik Norge har stort uutnyttet potensial innen solkraft, og hun akter å gjøre noe med flaskehalsen i systemet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): Hadia Tajik (Ap) forteller Dagbladet at solkraft vil være en viktig del av løsningen på strømkrisa.

- Solkraft er energitypen vi kan bygge ut raskest. Det er den energitypen som hurtigst vil kunne bidra til det norske kraftoverskuddet og til lavere strømpriser, og som i liten grad har ført til lokale kontroverser, sier hun til Dagbladet.

Energikommisjonen slår fast at Norge kan 33-doble produksjonen av solkraft innen 2030.

- Raskt, effektivt og billig å bygge ut, oppsummerer Tajik.

Lang tid

Men så er det et ris bak speilet per i dag - et ris Hadia Tajik vil gjøre noe med.

- Saksbehandlingstida er for lang i dag, og lager store flaskehalser i systemet. Det må vi få gjort noe med, sier Tajik, som sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Ap-toppen forteller om bedrifter som må vente i seks måneder bare for å få en saksbehandler, og at det kan ta flere år få en søknad ferdigbehandlet.

- Hvis vi ikke løser dette problemet, så utnytter vi ikke vårt fulle potensial for solkraft. Og det har vi ikke råd til å gjøre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer