Viktig tidsfrist ved midnatt: - Trøbbel

Natt til onsdag går fristen ut for å bekrefte sommerens flyruter ved flyplasser i Europa. Flyanalytiker mener det er på tide at selskapet gir mer informasjon.

I TRØBBEL: Mange følger spent med på hva som skjer med det kriserammede flyselskapet Flyr. Ved midnatt går en viktig tidsfrist ut. Foto: Hanna Johre / NTB
I TRØBBEL: Mange følger spent med på hva som skjer med det kriserammede flyselskapet Flyr. Ved midnatt går en viktig tidsfrist ut. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kriserammede Flyr kunngjorde mandag morgen at den livsviktige finansieringsplanen gikk i vasken.

Flyselskapet jobber etter alle solemerker på spreng i kulissene og har gode grunner til å finne en løsning raskt. Ved midnatt, natt til onsdag, er frist for å melde om planer for sommertrafikken.

- Da har du trøbbel

31. januar er fristen det europeiske flydirigeringsorganet Eurocontrol har satt for å melde inn planlagte flybevegelser i sommersesongen, melder Dagens Næringsliv.

Samme dato har også Avinor og den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA som frist for innmelding av start- og landingsrettigheter for sommeren.

Denne tidsfristen gjelder for alle flyselskap i Europa, opplyser flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair overfor Børsen.

- Mange flyplasser i Europa er slot-regulert, du må få tildelt landings- og avgangstider, sier han.

- 31. januar er datoen hvor man må bestemme seg om man vil bruke de tildelte slotene man har for sommerprogrammet.

Det gjelder for flyginger mellom månedsskiftet mars-april til månedsskiftet oktober-november, forklarer Elnæs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer