Helsedirektoratet:

Vil åpne døra for skjenking

Samtlige av østlandskommunene i ring 1 og 2 vil ut av bokstav- og ringsystemet. Helsedirektoratet er enige - og vil åpne døra for at kommunene selv kan ta stilling til skjenking, innenfor rammene av nasjonale regler.

OSLO-TILTAKENE: Dette sa byrådsleder Raymond Johansen om Oslo-tiltakene. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Jenny Emilie Aas / Ivan Larsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag skrev Dagbladet at Sarpsborg, en av de tre kommunene med det strengeste smittevernregimet de siste ukene, nå mener å ha kontroll og oversikt over smittesituasjonen.

- Derfor ønsker vi fra kommende torsdag å tre ut fra de nasjonale reglene og bestemme selv. Vi vil starte med å gjenåpne kjøpesentre og treningssentre, sa ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) til Dagbladet.

Ring 1 rundt Halden- og Nordre Follo-utbruddet består i dag av Halden, Oslo og Sarpsborg.

Samtlige ønsker seg nå ut av systemet bestående av ringer og bokstavinndelte tiltaksnivåer etter kapittel 5 i covid-19-forskriften.

Vil la kommunene bestemme

Samtidig anbefaler Helsedirektoratet å oppheve alle ringtiltakene i østlandskommunene.

Tiltaksnivåene er A (særlig høyt), B (høyt), C (ganske høyt) og D (noe høyt). Samtlige av tiltaksnivåene innebærer skjenkestopp. Helsedirektoratets anbefaling gjelder østlandskommunene, som befinner seg på tiltaksnivå C og D. Dette gjelder i utgangspunktet fram til 17. februar.

Hvis disse bestemmelsene oppheves, vil kommunene bare være underlagt de nasjonale bestemmelsene i covid-19-forskriften, samt eventuelle lokale regler og anbefalinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer