Corona:

Vil åpne kjøpesentre og treningsentre igjen

Sarpsborg uten smittede for første gang på fem måneder.

VIL GJENÅPNE: Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen-Evje er klar for å gjenåpne kjøpesentre og treningssentre. Foto: Vidar Ruud, NTB.
VIL GJENÅPNE: Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen-Evje er klar for å gjenåpne kjøpesentre og treningssentre. Foto: Vidar Ruud, NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smittekommunene i såkalt ring 1 og 2 rundt Oslofjorden har frist til tirsdag morgen klokka 07.30 med å melde inn sine egne ønsker om videre tiltak mot coronasmitte.

Sarpsborg, som er en av tre kommuner ved siden av Halden og Oslo med strengeste smittevernregime de siste ukene, sendte sitt svar til Statsforvalteren allerede mandag kveld.

- Våre kommuneleger konkluderer med at Sarpsborg nå har både kontroll og oversikt over smittesituasjonen.

- Derfor ønsker vi fra kommende torsdag å tre ut fra de nasjonale reglene og bestemme selv. Vi vil starte med å gjenåpne kjøpesentre og treningssentre, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) til Dagbladet etter et møte i kommunens kriseledelse mandag kveld.

Regjeringen har varslet et svar tirsdag om veien videre, og ordføreren har innkalt formannskapet til møte onsdag formiddag. Onsdag er siste dagene med nasjonale regler for en rekke kommuner i Oslo og Viken.

Her er forslagene fra kommuneledelsen til formannskapet i Sarpsborg - dersom kommunen får ja til nå styre egne coronatiltak fra torsdag

Klokka 14 tirsdag

Helseminister Bent Høie skal sammen med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet holde en pressekonferanse tirsdag klokka 14. Der er det ventet at Sarpsborg og en rekke andre kommuner vil få vite om det fortsatt blir nasjonale regler - eller om kommunene nå for klarsignal til å legge opp løpet selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer