Virkes krav til gjenåpning:

Vil åpne stengte virksomheter 14. april

Virke mener planen for gjenåpning må ta høyde for lokale utbrudd de neste seks månedene, men vil ha som førende prinsipp at nivå 5-tiltak fases ut 14. april.

VIL HA ÅPNING: Det er stille i gatene i coronastengte Oslo. Virke ønsker at coronastengte bedrifter skal få åpne igjen 14. april. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VIL HA ÅPNING: Det er stille i gatene i coronastengte Oslo. Virke ønsker at coronastengte bedrifter skal få åpne igjen 14. april. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

14. april er foreløpig sluttdato for de inngripende nasjonale tiltakene som regjeringen innførte før påskeferien.

Statsminister Erna Solberg skal onsdag klokka 11.30 legge fram regjeringens plan for gjenåpning av samfunnet for Stortinget, før hun presenterer planen for allmennheten på en pressekonferanse klokka 13.

Vil åpne

I et brev sendt til Statsministerens kontor tirsdag, som Dagbladet har fått tilgang til, lister handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon Virke, som representerer mange av de hardt rammede bedriftene i landet, opp en rekke krav til statsministerens plan.

- Virke har full forståelse for at den alvorlige smitteutviklingen i mars tilsa inngripende tiltak. Vi har likevel store utfordringer med å se at alle tiltakene som er innført i nasjonale bestemmelser, regionalt og nasjonalt har den effekten man ønsket, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen til Dagbladet.

- Frem mot sommeren og gjenåpningen bør det være heller strengt, enn stengt som gjelder, sier han.

De strengeste smitteverntiltakene, med påbud og forbud, bør så langt det er mulig erstattes med generelle anbefalinger til befolkningen fram til full vaksinedekning er oppnådd høsten 2021, mener Virke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.