Vil åpne treningssentre tidlig i mai

Virke-direktøren frykter konkurser om ikke treningssentrene får åpne snarest. Beskjedene fra helsemyndighetene lar vente på seg.

VIL ÅPNE SENTRENE: Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen håper og tror at treningsbransjen snart får åpne sentrene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VIL ÅPNE SENTRENE: Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen håper og tror at treningsbransjen snart får åpne sentrene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Helseminister Bent Høie sto først i køen da hovedstadens frisørsalonger fikk åpne igjen mandag morgen, etter halvannen måned med lukkede salongdører.

Men når kan du og jeg flytte treninga fra egen stue eller romslige uteområder, og inn på treningssentrene?

Det må skje allerede i starten av mai, skal vi tro administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i bransjeorganisasjonen Virke.

Virke Trening organiserer rundt 400 treningssentre i Norge, og har utviklet et forslag til bransjestandard som ble oversendt Helsedirektoratet og Helse- og omsorgsdepartementet 15. april, skriver Adressa.

Ifølge Kristensen avhenger gjenåpningen av at helsemyndighetene gir tilbakemeldinger på hvorvidt bransjestandarden holder mål. Organisasjonen har foreløpig ikke hørt tilbake fra myndighetene, men både tror og håper på en snarlig åpning.

Frykter konkurser

Ifølge Virke-direktøren haster det for bransjen å få på plass en godkjent smittevernstandard, slik at sentrene kan åpne igjen.

Siste uka i mars meldte E24 at minst 60 000 nordmenn hadde meldt seg ut av Virkes treningssentre. Organisasjonen har ikke tall på hvor mange som har meldt seg ut en måned seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer