Coronatiltak i fly

Vil at kabinbesetning bruker bleier

Slik vil Kinas luftfartstilsyn hindre spredning av coronaviruset.

BRUKE BLEIER: Et av forslagene fra kinesisk luftfart for å redusere smitte, er at kabinansatte bruker bleier for å unngå bruk av toalettet om bord. Foto: Shutterstock
BRUKE BLEIER: Et av forslagene fra kinesisk luftfart for å redusere smitte, er at kabinansatte bruker bleier for å unngå bruk av toalettet om bord. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

De fleste slipper å bruke bleier etter å ha passert toårsalder, men Kinas luftfartstilsyn lufter nå ideen om å innføre bleiebruk blant sine kabinansatte.

Flyvertinner i kinesisk luftfart kan altså nå bli bedt om å bruke bleier som en del av arbeidsuniformen, skriver flere internasjonale medier, deriblant CNN.

Smittevern

I en brosjyre fra Chinese Civil Aviation Authority (CAAC), med tekniske retningslinjer om smittevern og forebygging, anbefales det at kabinansatte bruker bleier, for å unngå bruk av flytoalettene.

Anbefalingen gjelder på alle internasjonale ruter til og fra høyrisikoland med mye smitte.

I dokumentet heter det at de ansatte anbefales å bruke medisinske masker, medisinske hansker, beskyttelsesbriller, engangshatter, beskyttelsesklær og skoomslag.

Bruke bleier

Og så kommer setningen som har fått mange til å heve øyebrynene: «Det anbefales at kabinbesetningen bruker engangsbleier og unngår å bruke toalettene uten spesielle omstendigheter, for å unngå smittefare».

Toalettbesøk er en daglig nødvendighet, men kan utgjøre en smitterisiko dersom det ikke gjøres riktig. Koronavirus er funnet i avføring, og når man trekker ned etter å ha vært på do, virvles det opp aerosoler med viruspartikler, skriver Sykepleien.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer