Coronatiltak i fly

Vil at kabinbesetning bruker bleier

Slik vil Kinas luftfartstilsyn hindre spredning av coronaviruset.

BRUKE BLEIER: Et av forslagene fra kinesisk luftfart for å redusere smitte, er at kabinansatte bruker bleier for å unngå bruk av toalettet om bord. Foto: Shutterstock
BRUKE BLEIER: Et av forslagene fra kinesisk luftfart for å redusere smitte, er at kabinansatte bruker bleier for å unngå bruk av toalettet om bord. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

De fleste slipper å bruke bleier etter å ha passert toårsalder, men Kinas luftfartstilsyn lufter nå ideen om å innføre bleiebruk blant sine kabinansatte.

Flyvertinner i kinesisk luftfart kan altså nå bli bedt om å bruke bleier som en del av arbeidsuniformen, skriver flere internasjonale medier, deriblant CNN.

KLATRET OPP: Passasjerene trodde ikke sine egne øyne da en person plutselig gikk på flyets vinge rett før avgang. Video: Twitter Vis mer

Smittevern

I en brosjyre fra Chinese Civil Aviation Authority (CAAC), med tekniske retningslinjer om smittevern og forebygging, anbefales det at kabinansatte bruker bleier, for å unngå bruk av flytoalettene.

Anbefalingen gjelder på alle internasjonale ruter til og fra høyrisikoland med mye smitte.

I dokumentet heter det at de ansatte anbefales å bruke medisinske masker, medisinske hansker, beskyttelsesbriller, engangshatter, beskyttelsesklær og skoomslag.

Bruke bleier

Og så kommer setningen som har fått mange til å heve øyebrynene: «Det anbefales at kabinbesetningen bruker engangsbleier og unngår å bruke toalettene uten spesielle omstendigheter, for å unngå smittefare».

Toalettbesøk er en daglig nødvendighet, men kan utgjøre en smitterisiko dersom det ikke gjøres riktig. Koronavirus er funnet i avføring, og når man trekker ned etter å ha vært på do, virvles det opp aerosoler med viruspartikler, skriver Sykepleien.no

I august fikk en kvinne som reiste fra Italia til Sør-Korea coronavirus under turen, og et besøk på toalettet, som var det eneste stedet hun ikke hadde på seg munnbind ble ansett som kilden til infeksjonen, skriver CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer