Vil avskrekke «trøbbel-turister»

Ferieparadiset Bali tiltrekker seg millioner av turister hvert år, men nå ønsker flere indonesiske politikere å hindre utenlandske turister i å skape trøbbel på øya.

AVSKREKKINGSPOLITIKK: Flere indonesiske politikere ønsker å innføre strengere lover og regler for turistene som besøker Bali. Her vises Pura Ulun Danu Tempelet i Bali. Foto: Setiono Joko Purwanto / Shutterstock / NTB
AVSKREKKINGSPOLITIKK: Flere indonesiske politikere ønsker å innføre strengere lover og regler for turistene som besøker Bali. Her vises Pura Ulun Danu Tempelet i Bali. Foto: Setiono Joko Purwanto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Ferieparadiset Bali ønsker å tiltrekke seg flere «kvalitetsturister», og flere politikere har nå bedt om at det skal innføres en turistskatt, for å få bukt med det de kaller «problematiske» turister.

Indonesia har også innført en offisiell kampanje som slår ned på uanstendig oppførsel. Det er ventet at store reklameplakater vil bli installert.

Feriestedet bruker store ressurser på å stoppe utenlandske turister fra å oppføre seg dårlig. Blant annet foreligger det et forslag om å forby turister å bruke motorsykler, mens hotellansatte blir instruert i å lære opp utenlandske gjester om hva de kan og ikke kan gjøre.

«Kvalitetsturisme», ikke «masseturisme»

Luhut Binsar Pandjaitan, en innflytelsesrik seniorpolitiker i Indonesia, er en av dem som presser på for at Bali skal fokusere på det han kaller «kvalitetsturisme» i stedet for «masseturisme».

- Jeg ber om at en turistskatt for reisende som kommer til Indonesia skal innføres umiddelbart, skrev han i en Instagram-post denne uka.

Pandjaitan er Indonesias minister for maritime- og investeringsanliggender, men for mange indonesiere er han bedre kjent under kallenavnet «Lord Luhut».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer