Vil bannlyse oligark: - Skrek «nazisvin»

Mangemilliardær og en av «Vladimir Putins favorittoligarker» har funnet sin trygge havn i en tysk spaby. Det skaper bråk.

LEKEGRIND FOR RIKINGER: I den lille byen Tegernsee i Tyskland skal det være høy tetthet av både kjendiser og rikinger. Blant dem som har sikret seg eiendom i byen, er den styrtrike jern- og stålmagnaten Alisjer Usmanov. Foto: Reuters / Michael Dalder / NTB
LEKEGRIND FOR RIKINGER: I den lille byen Tegernsee i Tyskland skal det være høy tetthet av både kjendiser og rikinger. Blant dem som har sikret seg eiendom i byen, er den styrtrike jern- og stålmagnaten Alisjer Usmanov. Foto: Reuters / Michael Dalder / NTB Vis mer
Publisert

- I årevis har Tyskland vært en magnet for skitne penger fra hele verden. I altfor lang tid har vi ikke fulgt med, og nå lider vi konsekvensene av det, tordner Lisa Paus, politiker for det tyske partiet De grønne, ifølge Reuters.

De siste ukene har verdens øyne vært rettet mot det koordinerte sanksjonsmaskineriet til EU, Storbritannia og USA. Russlands krigføring i Ukraina har sørget for å kneble oligarkenes tilgang til yachter, prakteiendommer og luksuseiendeler.

Der en rekke land har vist nulltoleranse i form av kraftfulle sanksjoner, sitter andre forholdsvis stille i båten.

Splittet

Nå rettes et skarpt søkelys mot Tyskland - og spesielt spabyen Tegernsee i delstaten Bayern. Byen, som ligger sør for München, blir omtalt som en «trygg havn» for milliardærer og oligarker. Her har blant andre den styrtrike jern- og stålmagnaten Alisjer Usmanov (68) slått rot.

Nå vil lokale krefter nekte milliardæren adgang til hans private luksuseiendommer i byen. Det er enklere sagt enn gjort.

Ifølge Reuters har det oppstått ramaskrik etter at den tyske lokalpolitikeren Thomas Tomaschek tok til orde for å bannlyse Usmanov forrige uke. Milliardæren skal nemlig være en kilde til et yrende næringsliv i byen, noe som skaper uro for tap av arbeidsplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer