Kontrollkomiteen:

- Vil be om all informasjon

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil nå be regjeringen om all informasjon om NSM-skandalen.

MÅ SVARE: Det er justisminister Emilie Enger Mehl som sitter med det konstitusjonelle ansvaret. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MÅ SVARE: Det er justisminister Emilie Enger Mehl som sitter med det konstitusjonelle ansvaret. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har hatt møte i ettermiddag. Der har de blant annet diskutert Nasjonal Sikkerhetsmyndighets ulovlige låneopptak på 200 millioner kroner.

- Kontrollkomiteen kommer til å behandle saken på et tidspunkt. Det gjelder brudd på grunnloven, som er i kjernen av vår virksomhet, sier komiteens leder Peter Frølich etter møtets slutt.

- Vi har god tid, og vil be regjeringen sende over all informasjon fra sine undersøkelser, sier Frølich.

Han sier at komiteen ser med stort alvor på saken:

- Det er en spesiell sak, som ingen har sett maken til, sier Frølich.

Han mener det er for tidlig å si noe om justisminister Emilie Enger Mehls eventuelle ansvar.

- Statsråden sitter med det konstitusjonelle ansvaret, men det er for tidlig å si om det er noe å klandre henne for, sier Frølich.

Videre sier han dette om Mehls forlengede svarfrist:

- Det er meningsløst for oss å få halvferdig informasjon. Det jobbes nå i regjeringen, Riksrevisjonen og NSM for å skaffe oversikt over hva som har skjedd og hvordan det kunne skje. Vi venter til det foreligger tilstrekkelig informasjon. Ikke dermed sagt at det er ubegrenset tidsfrist. Vi forventer at det kommer så fort som mulig, og straks det er klart.