Vil bekjempe passasjerflukt med kaviar

Dubais flyselskap Emirates bruker to milliarder dollar for å ruste opp flyopplevelsen.

SATSER PÅ LUKSUSPASSASJERER: Emirates er blant flyselskapene som ruster opp for å lokke passasjerene tilbake. Illustrasjonsbilde: Reuters / NTB
SATSER PÅ LUKSUSPASSASJERER: Emirates er blant flyselskapene som ruster opp for å lokke passasjerene tilbake. Illustrasjonsbilde: Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Coronapandemien har rammet flybransjen hardt - ikke bare i Norge. Det Dubai-baserte flyselskapet Emirates bokførte et tap på 1,1 milliarder dollar for 31. mars 2021 til samme dato 2022.

De skal imidlertid ikke kutte kostnader for å gjøre opp for passasjerflukten. De skal bruke nesten dobbelt så mye penger for å lokke passasjerene til seg igjen. Og det er særlig dem med mest penger de ønsker på setene.

Flyselskapet skal blant annet pusse opp interiøret så vel som menyen. Blant annet kan passasjerene meske seg i ubegrenset persisk kaviar - selvfølgelig ved siden av en vellagret Dom Perignon champagne.

- Der andre svarer på bransjepresset med kostnadskutt, flyr Emirates mot strømmen og investerer for å levere enda bedre opplevelser til kundene våre, sier Emirates-president Tim Clark i en pressemelding.

Totalt 120 fly vil gjennomgå overhalingen. Emirates sier i en kommentar til CNBC at de har fått flere henvendelser om å gjøre reisene mer luksuriøse, uten å ville oppgi hvor mange.

Visepresident Olivier Ponti i flyanalyseselskapet ForwardKeys sier til nettavisa at det under pandemien ble en prosentøkning av folk som ville fly på de beste setene. Før pandemien var forholdet for økonomi og premium 13:87, i 2022 er forholdet 17:83.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer