Vil betale gjelda i rubler

Russland hevder at de vil betale sine gjeldsforpliktelser, men bare i rubler.

RUBELBETALING: Russerne hevder de vil overholde sine gjeldsforpliktelser, men vil bare betale i rubel. Foto: Sputnik / Mikhail Klimentyev / Kremlin via REUTERS / NTB
RUBELBETALING: Russerne hevder de vil overholde sine gjeldsforpliktelser, men vil bare betale i rubel. Foto: Sputnik / Mikhail Klimentyev / Kremlin via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

Den russiske statsøkonomien er satt i en kraftig skvis av vestlige sanksjoner. En ting er at Vesten, med USA, EU og Storbritannia i spissen, har gått etter den politiske ledelsen, men også landets finansinstitusjoner er kraftig sanksjonert.

Det har fått folk til å spørre seg om Russland har evne eller vilje til å betale avdrag på utenlandsgjelda si.

- Vil betale

Uttalelsene fra Kreml har spriket litt i begge retninger, der de både har sagt at de vil betale, og at betalingsviljen- og evnen avhenger av sanksjoner og muligheter for å faktisk få betalt.

Søndag kveld kom den russiske finansministeren Anton Siluanov med en ny bemerkning om Russlands gjeld.

I et intervju på statlig russisk TV sa ministeren at Russland vil betale avdragene sine som planlagt, riktignok i rubler, skriver Reuters.

Og nettopp rubelen har fått brutal juling den siste tida, spesielt etter at Russland invaderte Ukraina.

Så langt i år har verdien av en rubel blitt nesten halvert målt mot dollar. Den russiske sentralbanken har derfor tatt flere grep for å styrke valutaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer