Vil bli turistparadis: Alkohol og bikini forbudt

Lokker med splitter ny metropol og kritthvite strender, men det kan bli krevende for Saudi-Arabia å trekke til seg de store turistmassene.

ASURBLÅTT HAV: Saudi-Arabia satser tungt på turisme - og skal blant annet bygge og utvikle tre gigantprosjekter for å sikre landets økonomi i framtida. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange vil gjerne assosiere et «ferieparadis» med kritthvite strender, bikini og en kald øl i hånda. I et hav av tropiske reisemål har nå en ny kjempeaktør meldt seg på markedet.

For turisme har blitt en gigantindustri. I 2018 la reisende igjen rekordhøye 14,5 billioner kroner globalt, rapporterer Verdens turismeorganisasjon (UNWTO). Svimlende 186 milliarder kroner av dette beløpet tilfalt Norge, viser tall fra SSB.

Nå ønsker Saudi-Arabia en bit av kaka.

Landets kronprins har tidligere varslet at han ønsket å bygge en ekstravagant metropol som vil «være et sted for verdens drømmere». Svenska Dagbladet er blant mediene som nå omtaler prestisjeprosjektet.

Flygende taxier

Ifølge The Guardian er satsingen beregnet å koste 500 milliarder dollar og har fått navnet Neom.

Den futuristiske byen, som foreløpig ikke eksisterer, ønsker å lokke millioner av turister med trekkplastre som «kritthvite strender som lyser i mørket, en enorm kunstig måne, flygende drone-taxier, og robot-butlere». Et slags nytt Dubai.

Ifølge en pressemelding fra Saudi-Arabias ambassade i Oslo i fjor, er ambisjonen å gjøre landet mindre avhengig av oljen i framtida. Turistsatsingen har også som mål å bidra til økonomiske vekst i landet og å skape én million nye arbeidsplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer