Slår alarm:

- Vil bli ulidelig vondt

Restauranteieren i hytteparadiset stålsetter seg før vinteren, og retter en spiss finger mot dem som styrer landet.

TRYSIL: Flere tar grep som følge av strømprisene. Restauranteieren frykter «straka vegen til skifteretten». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRYSIL: Flere tar grep som følge av strømprisene. Restauranteieren frykter «straka vegen til skifteretten». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skyhøye strømpriser har ridd norske hjem og bedrifter som en mare.

Strømstøtten gjelder som kjent ikke for fritidsboliger, noe som gjør at flere hytteeiere tar grep.

Enkelte melder flytting til hytta, mens andre velger å forsøke å «fryse den ned». Det vil si å tømme rør for vann, slik at alt av varme kan skrus av.

- Verre enn pandemien

Freddy Syversen, som eier Skihytta restaurant i hyttekommunen Trysil, trekker fram slike «nedfrysinger» som en bekymring.

Færre folk på hytta, betyr færre gjester.

- Det er det ene. Det andre er at du må nødvendigvis bruke mye strøm for å drive restaurant. Uten fornuftige støtteordninger, med det prisnivået som er nå, blir det verre enn pandemien, sier Syversen til Børsen.

Å lempe de økte kostnadene som følge av strømpriser, over på kundene, sier han ikke er mulig.

- Det går ikke. Da er det ingen som vil komme på restauranten.

Russlands invasjon av Ukraina har bidratt til historiske prisøkninger på strøm og mat, noe som sørger for at mange nordmenn nå strammer grepet om lommeboka.

Syversen merker at råvareprisene har gått kraftig opp. Hvis kundene uteblir i tillegg, blir det vanskelig, ifølge restauranteieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer