Nye sanksjoner mot Russland:

Vil droppe olje: - Treffer hardt

EU-landene har slitt med å bli enige, men onsdag ble det klart at EU-kommisjonen vil innføre forbud mot russisk olje. Det umiddelbare svaret fra Russland: «De har blitt gale».

OLJE-GREP: EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen la fram forslag til en sjette sanksjonspakke mot Russland. Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / NTB
OLJE-GREP: EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen la fram forslag til en sjette sanksjonspakke mot Russland. Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter heftige diskusjoner og krisemøter i EU er det nå klart at EU-kommisjonen foreslår å fase ut russisk olje i løpet av de neste seks månedene.

Det ble klart da EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen onsdag la fram den sjette sanksjonspakken mot Russland.

- Putin må betale, og han må betale dyrt for sin brutale framferd, sier von der Leyen og legger til:

- I dag tar vi for oss vår avhengighet av russisk olje.

Forslaget er at all import av russisk råolje skal fases ut i løpet av det neste halve året, mens raffinert olje skal kuttes helt innen utgangen av 2022.

- La meg være tydelig: Dette blir ikke lett. Noen medlemsland er sterkt avhengige av olje fra Russland.

- De har blitt gale

Russiske myndigheter er, ikke overraskende, sterkt kritiske til de varslede sanksjonene fra EU.

Første nestleder i utenrikskomiteen i det russiske føderasjonsrådet, Vladimir Dzjabarov, tordner mot oljegrepet i et intervju med det statlig kontrollerte russiske nyhetsbyrået RIA.

- For meg virker det som om de har blitt gale. De sier at de ikke vil kjøpe olje fra oss ... Vel, ikke kjøp den! Vi presser den ikke på dere, sier Vladimir Dzjabarov, til Ria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer