Vil flytte byens eldste restaurant

Området lider under lite aktivitet, mener Venstre-politikeren, som nå tar til orde for å flytte den historiske restauranten.

FLYTTES?: Trondheims eldste restaurant, Tavern, kan være på flyttefot. Foto: Dino Makridis, Sverresborg Trøndelag folkemuseum
FLYTTES?: Trondheims eldste restaurant, Tavern, kan være på flyttefot. Foto: Dino Makridis, Sverresborg Trøndelag folkemuseum Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): I høst omtalte Børsen at Trondheims eldste restaurant, Tavern, legger ned driften.

Selv om 2021 endte med et overskudd på 171 000 kroner i årsresultat, og at 2022 lå an til å bli det beste året siden Øystein Brevik og Stig Holst Pedersen overtok drifta i 2018, ble restauranten nedlagt.

Nedleggelsen skyldes helsemessige årsaker.

Nå sees det på mulighetene for å flytte byens eldste restaurant hjem til Midtbyen igjen.

- Lider

Deler av bygget går helt tilbake til 1739. Antakelig har huset vært brukt til serveringsvirksomhet siden siste halvdel av 1700-tallet, ifølge Taverns nettsider.

Det var i 1949 at restauranten som ligger på toppen av Steinberget i Trondheim ble flyttet til dit den i dag ligger. I dag fungerer restauranten som museumsrestaurant, og tilhører Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Nå ønsker kommunen å få mer liv på Krigsseilerplassen i Midtbyen.

- Det har ikke kommet noe nytt bygg på plassen der Tavern sto, og Krigsseilerplassen lider under lite aktivitet. Trondheim arbeider nå med å få til mer bruk av plassen, og kafé er et av de mulige tiltakene som skal vurderes. Samtidig har nåværende driver av Tavern erklært at de legger ned virksomheten. Begge forhold burde være gode argumenter for å flytte Tavern tilbake der hvor bygget hører hjemme, nemlig i Trondheim gamle havneområde på Krigsseilerplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer