Vil flytte byens eldste restaurant

Området lider under lite aktivitet, mener Venstre-politikeren, som nå tar til orde for å flytte den historiske restauranten.

FLYTTES?: Trondheims eldste restaurant, Tavern, kan være på flyttefot. Foto: Dino Makridis, Sverresborg Trøndelag folkemuseum
FLYTTES?: Trondheims eldste restaurant, Tavern, kan være på flyttefot. Foto: Dino Makridis, Sverresborg Trøndelag folkemuseum Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): I høst omtalte Børsen at Trondheims eldste restaurant, Tavern, legger ned driften.

Selv om 2021 endte med et overskudd på 171 000 kroner i årsresultat, og at 2022 lå an til å bli det beste året siden Øystein Brevik og Stig Holst Pedersen overtok drifta i 2018, ble restauranten nedlagt.

Nedleggelsen skyldes helsemessige årsaker.

Nå sees det på mulighetene for å flytte byens eldste restaurant hjem til Midtbyen igjen.

- Lider

Deler av bygget går helt tilbake til 1739. Antakelig har huset vært brukt til serveringsvirksomhet siden siste halvdel av 1700-tallet, ifølge Taverns nettsider.

Det var i 1949 at restauranten som ligger på toppen av Steinberget i Trondheim ble flyttet til dit den i dag ligger. I dag fungerer restauranten som museumsrestaurant, og tilhører Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Nå ønsker kommunen å få mer liv på Krigsseilerplassen i Midtbyen.

- Det har ikke kommet noe nytt bygg på plassen der Tavern sto, og Krigsseilerplassen lider under lite aktivitet. Trondheim arbeider nå med å få til mer bruk av plassen, og kafé er et av de mulige tiltakene som skal vurderes. Samtidig har nåværende driver av Tavern erklært at de legger ned virksomheten. Begge forhold burde være gode argumenter for å flytte Tavern tilbake der hvor bygget hører hjemme, nemlig i Trondheim gamle havneområde på Krigsseilerplassen.

Det skriver bystyremedlem for Venstre, Trond Åm, i et forslag til bystyret. Forslaget er gjengitt av Nidaros, som først omtalte flyttingen.

Venstrepolitikeren fremmet forslaget for å få vurdert hvor store kostnader det er ved å flytte Tavern tilbake til sin opprinnelige adresse langs Nidelva.

Avventer

Da det i høst ble klart at restauranten skulle stenge dørene, ønsket museumsdirektør Brynja Birgisdottir å finne noen til å overta driften i bygget.

- På grunn av at dette forslaget har kommet, har vi valgt å avvente med utlysning. Det er best med en avklaring på hva som skjer med bygget, både for vår del og for en potensiell ny driver, sier Birgisdottir til avisa.

Museumsdirektør vet ikke hva museet selv tenker om en mulig flytting, men er selv positiv til utredningen og synes det er interessant.

Saken er nå sendt videre for behandling til formannskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer